KARRIERE

- Ingen tegn på vendepunkt for IT-bransjen

IT-ledigheten nekter å flate ut. Den når nye historiske bunnivåer hver måned.

2. juni 2008 - 12:32

Mens IT-bransjen i perioden 2001 til 2003 var preget av nedbemanninger og konkurser, har det siden vært en kamp om IT-hodene som har tilspisset seg år for år.

Selv om nedgangen i enkelte bransjer som for eksempel bygg- og anlegg nå begynner å flate ut, er det ingen ting som tyder på det samme for IT-bransjen.

Analysedirektør Stein Langeland i NAV tror ikke IT-bransjen vil merke noen nedgang med det første.

En fersk undersøkelse gjort av NAV viser at bransjen har behov for 3.500 IT-folk.

- Det er fortsatt et stort udekket behov for arbeidskraft blant IT-personell, selv om vi har passert konjunkturtoppen, sier Langeland til digi.no.

Undersøkelsen ble gjort mot 14.000 bedrifter i perioden fra februar til april, og er en del av NAVs årlige bedriftsundersøkelse.

Etter rekordhøye forventninger i fjorårets undersøkelse, der over seks av ti bedrifter ventet økt sysselsetting, er resultatet fra årets undersøkelse på samme nivå som i 2006.

Samtidig skrumper ledighetskøen stadig inn. Tall fra mai-måned viste at det bare var 699 IT-ledige. Det er en nedgang på 20 prosent med 171 færre ledige målt i forhold til mai i fjor.

Mai er generelt en måned som har høyere ledighet i forhold til resten av året ettersom mange avslutter skoleåret i mai/juni og melder seg som ledig hos NAV.

Det er fortsatt mange ledige stillinger å velge mellom selv om antallet har gått ned fra 1419 til 994 fra april til mai.

NAV-undersøkelsen avdekker at det er et udekket behov for 2.000 systemutviklere og programmerere, 1.000 stillinger innen elektronikk- og telekommunikasjon og 500 dataingeniører.

- Norsk økonomi har nådd en konjunkturendring, men det er ingen tegn på vendepunkt for IT-bransjen, presiserer Langeland.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.