RESULTATERFINANS

Ingen vil kjøpe kundelistene

To bud er alt tidligere nett-lekebutikk Toysmart har mottatt i det omstridte forsøket på å selge kundeopplysninger. Useriøse, altfor lave bud, mener Toysmart og trekker tilbake listene.

Siri Braathen
27. juli 2000 - 16:18

- Vi er ikke interesserte i å sette et eksempel, sier Toysmarts advokat Harry Murphy.

Han gjorde det klart ovenfor The Boston Herald at dersom ingen kjøpere er villige til å høyne budene sine betraktelig ser Toysmart ingen grunn til å selge nå.

Majoritets-eier i Toysmart The Walt Disney Co. har allerede tilbudt seg - da den dårlige publisiteten ble for mye - å kjøpe og ødelegge kundeopplysningene. Disney-budet er på 50 000 dollar, eller rundt 450 000 kroner. Det eneste andre budet kom fra et Maine-basert firma innen markedsføring, og var på noe i overkant av 100 000 kroner.

Tidligere har digi.no skrevet at kundelistene regnes som det mest verdifulle Toysmart har å selge. Det er oppsiktsvekkende at ingen andre har meldt sin interesse for å overta kundeopplysningene.

En mulig årsak er betingelsene FTC og Toysmart ble enige om under sine forhandlinger: Et selskap som kjøper kundelistene må respektere Toysmarts løfter om personvern til alle kundene på listen. I tillegg må selskapet rette sin virksomhet mot familier.

Dette er bakgrunnen for saken:


Kundeopplysninger til salgs
Presset Disney vil kjøpe kundelistene
Rettssak skal hindre salg av kundelisterDisney-selskap bryter løfte om personvern

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.