BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen ville kjøpe personsøk - legges ned

Telenor fant ingen kjøpere til sin personsøk-virksomhet i Østerrike, og avvikler derfor alt som heter personsøking utenfor Norge. Avviklingen koster selskapet 200 millioner kroner.

Frode Eriksen
20. nov. 1998 - 16:13

Telenor har lett etter kjøpere til det østerrikske selskapet AirPage i hele år, men ettersom ingen interesserte meldte seg ble sendt til skifteretten i Wien for å oppnå tvungen akkord og en avvikling av virksomheten.

Telenor har ikke lykkes med satsingen på personsøking i Mellom- og Øst-Europa. Virksomheten har bundet opp både penger og personell og har ikke gikk de ønskede resultater. Det har lenge vært ventet at personsøk-virksomheten skulle legges ned, men selskapet hadde i det lengste håp om å kunne selge seg ut av AirPage, som sitter med vel 25.000 kunder.

- Telenor har avsatt midler til avviklingen på regnskapet for 1997 på 200 millioner kroner, opplyser informasjonssjef i Telenor International, Fredrik Grindland, til digi.no.

Da Telenor i 1995 valgte å satse på personsøking, viste alle analyser at markedet ville vokse raskere enn mobilmarkedet, særlig i tidligere Øst-Europa. Utviklingen har imidlertid vist at mobil- og da spesielt GSM-markedet har vokst raskere enn tidligere antatt på bekostning av personsøking.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.