BEDRIFTSTEKNOLOGI

Innfører langtidssupport for Firefox

Mozilla skal tilby færre, men større oppdateringer til dem som ønsker det.

Mozillas planlagte Firefox-utgivelse med både norm
Mozillas planlagte Firefox-utgivelse med både norm Bilde: Mozilla
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. jan. 2012 - 09:29

Firefox 10, som etter planen skal gis ut den 31. januar, vil i tillegg til dagens utgave, også gjøres tilgjengelig i en versjon med forlenget supporttid. Dette er nå endelig bestemt.

Med en utgivelsestakt på seks uker for Firefox har Mozilla skapt et problem for bedrifter som må teste hver versjon grundig før de tas i bruk i bedriften. Mange rekker ikke å bli ferdige med testingen før en ny versjon er tilgjengelig.

Mozilla har ikke gjort det bedre ved å avslutte supportperioden for tidligere utgaver så snart en ny har blitt gjort tilgjengelig. Det har betydd at kun den nyeste utgaven har blitt oppdatert med sikkerhetsfikser.

Et unntak er riktignok versjon 3.6, som mange bedrifter fortsatt har valgt å bruke, siden Mozilla stadig vedlikeholder denne. Men også dette vil ta helt slutt den 24. april.

Firefox 10-utgaven med forlenget supporttid vil bli oppdatert underveis med feil- og sikkerhetsfikser. Dette vil støttes i en periode tilsvarende ni utviklingssykluser for den ordinære utgaven. For tiden tilsvarer dette 54 uker.

Den neste versjonen som tilbys med forlenget supporttid vil da være Firefox 17, slik at det er en viss overlapp mellom periodene.

Mozilla regner med å gi ut eventuelle feil- og sikkerhetsfikser til versjonene med forlenget supporttid hver sjette uke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.