Med programvare som VMWare Content Locker og Airwatch er det mulig å lagre bedriftssensitive data i en egen «container» på telefonen. (Bilde: Colourbox / Kurt Lekanger (montasje: digi.no))
EKSTRA

INNSIKT: Sikkerhet på mobilen

Guide til mobil sikkerhet i bedriften

Antallet mobile enheter som brukes på arbeidsplasser øker stadig – og mens mange IT-avdelinger ofte standardiserer på PC-er og har ganske god kontroll og oversikt over denne typen klienter i nettverket, er situasjonen gjerne en annen når det gjelder mobiltelefoner. 

Til tross for at det er mange år siden man først begynte å snakke om BYOD – Bring Your Own Device – og de sikkerhetsutfordringer som ligger i at ansatte kan bruke sine egne mobiltelefoner til jobbformål, så har mange bedrifter fortsatt liten oversikt over hva disse enhetene blir brukt til. Det kan være et problem – ikke minst med tanke på at mobiltelefonen nå for mange erstatter PC-en til mange formål, og dermed i enda større grad enn tidligere er utsatt for trusler. 

Sikkerhetsingeniør Arnfinn Strand i Check Point.
Sikkerhetsingeniør Arnfinn Strand i Check Point. Foto: Kurt Lekanger

– En angriper er alltid ute etter nye forretningsområder eller nye muligheter til å tjene penger, sier sikkerhetsingeniør Arnfinn Strand i Check Point. Han mener utbredelsen av mobiltelefonen i dag er grunnen til at stadig flere angrep nå retter seg mot mobiltelefonen i stedet for PC-en – og at vi i tiden fremover kan forvente å se at denne typen angrep vil bli tatt i bruk av enda flere organiserte kriminelle.

Bli Ekstra-medlem og få tilgang til flere artikler hver uke

TU Total

Inkluderer TU Ekstra, Tek Ekstra og Digi Ekstra
20% rabatt på konferanser
Første måned gratis *
Månedlig
149,-
Årlig
1290,-
Prøv gratis

Digi Ekstra

Få fem eksklusive artikler hver uke.
Første måned gratis *
Månedlig
99,-
Årlig
850,-
Prøv gratis
* Gjelder for månedlig medlemskap
** Gjelder for årlig medlemskap
Vilkår og bruksbetingelser
30 - 50% rabatt for NITO- og Tekna-medlemmer

Ønsker du en pakkepris for alle ansatte? Ta kontakt

Allerede medlem?

Til toppen