Med programvare som VMWare Content Locker og Airwatch er det mulig å lagre bedriftssensitive data i en egen «container» på telefonen. (Bilde: Colourbox / Kurt Lekanger (montasje: digi.no))
EKSTRA

INNSIKT: Sikkerhet på mobilen

Guide til mobil sikkerhet i bedriften

Antallet mobile enheter som brukes på arbeidsplasser øker stadig – og mens mange IT-avdelinger ofte standardiserer på PC-er og har ganske god kontroll og oversikt over denne typen klienter i nettverket, er situasjonen gjerne en annen når det gjelder mobiltelefoner. 

Til tross for at det er mange år siden man først begynte å snakke om BYOD – Bring Your Own Device – og de sikkerhetsutfordringer som ligger i at ansatte kan bruke sine egne mobiltelefoner til jobbformål, så har mange bedrifter fortsatt liten oversikt over hva disse enhetene blir brukt til. Det kan være et problem – ikke minst med tanke på at mobiltelefonen nå for mange erstatter PC-en til mange formål, og dermed i enda større grad enn tidligere er utsatt for trusler. 

Sikkerhetsingeniør Arnfinn Strand i Check Point.
Sikkerhetsingeniør Arnfinn Strand i Check Point. Foto: Kurt Lekanger

– En angriper er alltid ute etter nye forretningsområder eller nye muligheter til å tjene penger, sier sikkerhetsingeniør Arnfinn Strand i Check Point. Han mener utbredelsen av mobiltelefonen i dag er grunnen til at stadig flere angrep nå retter seg mot mobiltelefonen i stedet for PC-en – og at vi i tiden fremover kan forvente å se at denne typen angrep vil bli tatt i bruk av enda flere organiserte kriminelle.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Som Ekstra-medlem får du lese unike artikler på Tu.no og Digi.no hver uke.

Eksklusive artikler | Fordypning og innsikt | Rabatt på konferanser

månedlig

Kr 199
Kr 50 per uke
Prøv gratis
Første måned gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt oss på ekstra@digi.no

Allerede medlem?

Til toppen