Instagram slettet bilder fra Windows Phone

Godtar ikke lenger bilder fra flere ikke-offisielle mobilapper.

Instagram slettet bilder fra Windows Phone
Foto- og videodelingstjenesten Instagram har foreløpig valgt å satse på bare de to største mobilplattformene, noe som betyr at det ikke finnes noen offisiell Instagram-applikasjon til blant annet Windows Phone. Men nå har Instagram også stengt døra for deling av bilder som er lastet opp med uoffisielle klienter. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Facebook-eide Instagram tilbyr ingen mobilapp til andre plattformer enn de to største, iOS og Android. Microsoft-sjef Steve Ballmer ønsker sterkt at Instagram kommer til Windows Phone, men fram til nylig har Windows Phone-brukerne kunnet bruke uoffisielle apper fra andre leverandører – Instance er et eksempel på dette.

Denne uken oppdaget utvikleren av Instance, Daniel Gary, at Instagram ikke lenger godtar bildene som blir lastet opp med Instance. I stedet ble bildene slettet fra tjenesten etter opplastingen. Ifølge The Verge mistenkte Gary i utgangspunktet at Instagram gjenkjente Windows Phone-brukere. Men i en uttalelse til The Verge opplyser en talsperson for Instagram at det har blitt gjort en oppdatering av systemet som brukes for å begrense spam, slik at systemet skal ha bedre sikkerhet og kunne hindre framtidige angrep.

Ifølge The Verge berører endringen alle applikasjoner som forsøker å få tilgang til Instagram på utsiden av det offisielle API-et (programmeringsgrensesnittet). Også andre applikasjoner enn Instance skal være berørt.

– Det er ingen grunn til å være sinte på Instagram. Det er deres tjeneste og de har helt rett til å sitte på nøklene. Jeg forsøker bare å dirke opp låsen, skriver Gary i en tvitring.

Han beklager overfor dem som har betalt for Instance-appen og lover å gjøre sitt beste for å fikse problemet.

I en oppdatering av The Verge-artikkelen meldes det om at bildene ikke lenger slettes fra brukernes konto. I stedet blir de liggende der, men kan ikke sees av andre brukere.

    Les også: