Installér Linux med tre trykk

Skolelinux-prosjektet lover Linux-installering med tre tastetrykk. Snart kan du teste, for prosjektet planlegger Norges største beta-test.

Skolelinux-prosjektet lover Linux-installering med tre tastetrykk. Snart kan du teste, for prosjektet planlegger Norges største beta-test.

Skolelinux-prosjektet er snart ferdig med kodingen og nå begynner finpussen. Gruppen av frivillige kodere har dermed kommet langt i sitt ambisiøse Linux-prosjekt. Gruppen har som mål å lage et norsk Linux som er svært enkelt å installere, noe som har vært et av ankepunktene mot Linux.

Kommer prosjektet i mål og holder sine løfter, vil både skoleverket og næringslivet få et gratis-alternativ til Microsoft Windows og Office.

Les også:

Prosjektleder Knut Yrvin forteller at prosjektet skrider frem i henhold til planen.


11.500 timer har de frivillige koderne lagt ned i prosjektet så langt.

- Vi har oversatt KDE-grensesnittet og 340 programmer til både nynorsk og bokmål, forteller Yrvin til digi.no.

- Vi er også ferdig med installasjonsrutinene. Med tre menyvalg vil du kunne installere Linux på en maskin, sier han.

I tillegg til installasjonen på en vanlig PC, arbeider også prosjektet med en server-installasjon for skoleverket, et system som skal koble opp og administrere grupper av elev-PC-er.

- Vi planlegger den største beta-testen av et norsk program noensinne. Fredag 3. mai er vi klar med en ganske god beta-versjon. Den vil bli lagt ved bladet Linux-magasinet som selges i mellom 8.000 og 10.000 eksemplarer i måneden. Vi får dermed spredd CD-en til den flinkeste og mest fokuserte målgruppen for hardhaus-testing, sier Yrvin.

Du vil også kunne laste ned Skolelinux-betaen fra prosjektgruppens hjemmesider - se Skolelinux.

Prosjektgruppen skal være ferdig 23. august. Da er forhåpentligvis også manualer og kursopplegg for lærere på plass, noe som skal skje med støtte fra Forsknings- og utdanningsdepartementet.

Til toppen