Integrerer mobiltelefoni og satelittnavigasjon

Med en ny brikke vil fremtidens telefoner kunne brukes til mer enn bare telefoni.

Med en ny brikke vil fremtidens telefoner kunne brukes til mer enn bare telefoni.

Den tyske brikkeprodusenten Infineon Technologies AG og GPS-bedriften Trimble skal lansere en brikke som skal håndtere både GSM (tale og data) og GPS (satellitt-posisjonering), skriver Svenske IDG.

Brikken åpner døren for å produsere mobiltelefoner med innebygget satellittposisjonering for konsumentmarkedet. Posisjonering har vært regnet som en av de viktigere tjenestene i de nye mobil-nettene. Siden integreringen tidligere har vært for dyrt til dette markedet håper bedriftene å gjøre løsningene mer tilgjengelige.

Når nye løsninger skal lanseres som krever posisjonering for å virke best mulig (for eksempel lokal-informasjon, spesialrettet reklame med mer) kan tjenestetilbyderne velge mellom GSM-posisjonering, som fungerer like bra inne som ute men har en feilmargin på omtrent 100 meter, eller GPS-posisjonering, som er nøyaktig ned til meteren i god dekning men som ikke fungerer med mindre man har fri sikt til minst en av satelittene (les: problematisk innendørs og i veldig tettbygde strøk med høye bygninger).

Infineon oppgir også til IDG.se at de er i ferd med å avslutte test-fasen på en brikke som håndterer både GSM, Edge og UMTS. Denne vil få navnet M-Gold og vil stå for omtremt 90 prosent av all databehandling internt i mobiltelefonen eller terminalen.

Til toppen