Integrerer mobiltelefoni og satelittnavigasjon

Med en ny brikke vil fremtidens telefoner kunne brukes til mer enn bare telefoni.

Den tyske brikkeprodusenten Infineon Technologies AG og GPS-bedriften Trimble skal lansere en brikke som skal håndtere både GSM (tale og data) og GPS (satellitt-posisjonering), skriver Svenske IDG.

Brikken åpner døren for å produsere mobiltelefoner med innebygget satellittposisjonering for konsumentmarkedet. Posisjonering har vært regnet som en av de viktigere tjenestene i de nye mobil-nettene. Siden integreringen tidligere har vært for dyrt til dette markedet håper bedriftene å gjøre løsningene mer tilgjengelige.

Når nye løsninger skal lanseres som krever posisjonering for å virke best mulig (for eksempel lokal-informasjon, spesialrettet reklame med mer) kan tjenestetilbyderne velge mellom GSM-posisjonering, som fungerer like bra inne som ute men har en feilmargin på omtrent 100 meter, eller GPS-posisjonering, som er nøyaktig ned til meteren i god dekning men som ikke fungerer med mindre man har fri sikt til minst en av satelittene (les: problematisk innendørs og i veldig tettbygde strøk med høye bygninger).

Infineon oppgir også til IDG.se at de er i ferd med å avslutte test-fasen på en brikke som håndterer både GSM, Edge og UMTS. Denne vil få navnet M-Gold og vil stå for omtremt 90 prosent av all databehandling internt i mobiltelefonen eller terminalen.

Til toppen