FORBRUKERTEKNOLOGI

Intel auksjonerer bort 8.500 patenter etter at de trakk seg ut av viktig marked

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Intel
1. juli 2019 - 13:03

8 500 patenter skal auksjoneres bort når Intel nå trekker seg ut av 5G rettet mot mobiltelefoni. 

Totalt sitter selskapet på nærmere 90 000 5G-patenter. Den amerikanske brikkeleverandøren annonserte i april at de ikke så noen klar vei til lønnsomhet i 5G-markedet, og at de derfor trakk seg ut av mobilsegmentet. 

Vil selge alt

Intel rapporterer også at de leter etter en aktør som kan ta over hele 5G-satsingen i dette markedet.

Auksjoneringen av patentene foregår uavhengig av denne letingen. 

Ryktene skal ha det til at Apple skal være interessert i å overta 5G-modemsatsingen til Intel, men ingen av de to IT-gigantene har ønsket å kommentere påstandene. 

– Det har vært stor interesse rundt denne delen av virksomheten, men vi ønsker ikke å kommentere ytterligere, sier en Intel-talsperson til Business Insider

Den amerikanske teknologileverandøren auksjonerer også bort 3G- og 4G-patenter. 

Skulle lanseres i 2020

Høsten 2020 skulle Intel etter planen lansere nytt 5G-modemutstyr for smarttelefoner. Intel opplyste i april at selv om 5G-satsingen er død, kommer selskapet til å oppfylle sine 4G-forpliktelser.

Når Intel trekker seg ut av markedet, ønsker de heller å vurdere mulighetene innenfor 4G- og 5G-modemer i datamaskiner og IoT-enheter. De kommer også til å fortsette å investere ressurser i satsingen på 5G-infrastruktur. 

– 5G vil fortsette å være en strategisk prioritet hos Intel, og vi har utviklet en verdifull portefølje av trådløse produkter og immaterielle eiendeler.

– Vi vurderer mulighetene for å realisere verdiene vi har skapt, inkludert mulighetene innenfor et bredt utvalg av datasentriske plattformer og enheter i en 5G-verden, skrev Intel i en pressemelding i april.  

Intels største marked er for tiden store datasentre, og satsingen kommer til å trappes ytterligere opp. 

Allikevel rapporterer den amerikanske brikkeleverandøren at lønnsomhet har flatet ut i 2019, og selskapet forbereder nå aksjonærene på et år uten vekst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.