Intel bytter ut gammel toppsjef

De gamle gründerne er på vei ut av Intel. Paul Otellini overtar etter Craig Barrett.

De gamle gründerne er på vei ut av Intel. Paul Otellini overtar etter Craig Barrett.

Intel er en gigant i verdensklasse, men selskapet er ikke eldre enn at gründerne nå forlater selskapet.

Styret i IT-giganten Intel har valgt Paul Otellini (59) til ny konsernsjef i Intel. Han tar over stillingen etter Craig Barrett (65), som nå blir styreformann.

Barrett og Andrew Grove har på få år trukket seg ut av den aktive driften av selskapet og Gordon Moore lever fremdeles.

Paul Otellini er ingen fersking i Intel. Han har arbeidet i selskapet i 30 år, og kommer fra stillingen som daglig leder (COO) i Intel.

Styreformann Andrew S. Grove går over til en funksjon som rådgiver for selskapet. Han er svært godt fornøyd med de nye omrokeringene i selskapet.

- Craig og Paul er riktig team til riktig tid for Intel. Vi er eksepsjonelt heldige som har dem her, sier Grove i en melding.

- Etter å ha arbeidet tett sammen med Craig og Paul i over 30 år vet jeg at Pauls vitalitet og store kunnskaper om Intels produkter, kunder og globale markeder, kombinert med Craigs posisjon som en industrileder og teknolog, gjør dem til et fantastisk valg til å lede Intel, sier Grove.

Paul Otellini begynte i Intel i 1974 og har vært daglig leder (COO) i selskapet siden 2002. Han ble valgt inn i styret på samme tid. Han har hatt en rekke lederposisjoner i Intel, deriblant i salgsavdelingen. Han er utdannet med bachelor i økonomi fra University of San Fransisco i 1972, og en MBA fra University of California.

Til toppen