Intel i lukket høring med EU-kommisjonen

Intel sendte toppsjef Paul Otellini for å forsvare seg mot anklager om ulovlige rabatter.

Intel i lukket høring med EU-kommisjonen

Intel sendte toppsjef Paul Otellini for å forsvare seg mot anklager om ulovlige rabatter.

Toppsjefen i Intel, Paul Otellini, var i Brussel tirsdag og i går for å forsvare seg i en lukket høring med EU-kommisjonen.

Høringen følger opp et forsvarsskriv som Intel leverte i januar, som svar på et formelt anklageskriv fra EU-kommisjonen i fjor sommer. Både høringen og begge forsvarsskrivene er konfidensielle.

Det har hittil ikke lekket ut noe om hva som kom fram på høringen. Fra AMD møtte visepresident Thomas McCoy på høringen: AMDs klager har vært sterkt medvirkende i EU-prosessen mot Intel.

Den europeiske forbrukerforeningen BEUC var også representert på høringen. De understreker at de ikke har tatt standpunkt til realitetene i saken, men ønsker å sikre at forbrukerinteressene blir ivaretatt og at PC-priser preges av reell konkurranse.

EU antas å mene at Intel har brukte ulike ulovlige metoder for å presse PC-leverandører til ikke å kjøpe prosessorer fra AMD, blant dem ulovlige rabatter. Anklageskrivet kom etter seks års etterforskning.

I forkant av høringen ransaket EU-representanter Intel-kontorer i Tyskland, og kjeder av PC-butikker i Frankrike, Storbritannia og Tyskland. Materialet fra denne granskningen skulle ikke drøftes på høringen.

Intel risikerer bøter på høyde med dem mot Microsoft.

    Les også:

Til toppen