Intel kjøper helse-ur

Basis Science har «verdens mest avanserte sensorer».

Intel kjøper helse-ur
Den virkelige verdien til Basis Science er programvaren som analyserer dataene fra de avanserte sensorene på urets bakside, og presenterer resultatene i form av råd til et sunnere liv. Et eksempel på stordata (big data) i lite format. Bilde: Basis Science

Det er nå offisielt bekreftet at Intel har kjøpt Basis Science, en ung leverandør av et helsesporende armbåndsur med «verdens mest avanserte sensorer».

Sensorene på baksiden av uret registrerer puls, bevegelse, kaloriforbruk per aktivitet (sykling, gåing, løping og så videre), søvnstadier, svetting og hudtemperatur, døgnet rundt – bare forutsatt at man har den på. Dataene som registreres, behandles av tilhørende mobil- eller pc-programvare. Resultatet av analysene kommuniseres på forståelig vis. Målet for det hele er å veilede og oppmuntre til sunnere atferd i dagliglivet. Uret selges for 199 dollar.

I fjor høst kunngjorde Basis at de akter å utvide sin programvare slik at den også kan analysere data samlet fra annen kroppsnær teknologi, blant annet de mange konkurrerende smarturene fra selskaper som Apple, Google, LG, Pebble, Samsung og Sony.

Til dette formålet, og for å bedre produksjonskapasiteten til uret, hentet de inn ny 11,75 millioner dollar i kapital fra investeringsavdeling til Intel, Intel Capital. Tidligere investorer er blant annet Stanford University og diverse investeringsselskaper rundt Silicon Valley. Basis er etablert i San Francisco. Selskapet har innhentet til sammen over 30 millioner dollar.

I februar skrev Techcrunch at «alle» sto i kø for å by på Basis, og nevnte spesielt Apple, Google, Microsoft og Samsung. Tidlig i mars var Techcrunch sikker i sin sak: Intel vant budrunden om Basis Science. Ifølge en kilde var prisen 100 millioner dollar. En annen sa den var 150 millioner dollar.

Først nå er dette offisielt bekreftet. Basis inngår i en ny enhet i Intel, beregnet på å utvikle dingser.

Til Wall Street Journal forklarer lederen for denne enheten, Mike Bell, at Basis har ekspertise i å lage utstyr som folk fortsetter å bruke, i stedet for å legge dem i en skuff etter en prøveperiode.

Les mer om: