AVTALER & KONTRAKTER

Intel kjøper opp tysk mobilteknologi

Overtar hele trådløs-virksomheten til Infineon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. aug. 2010 - 09:46

Infineon og Intel har kommet til endelig enighet om at at Infineons Wireless Solutions-virksomhet (WLS) overfører til Intel mot en kontanttransaksjon på omtrent 1,4 milliarder dollar.

WLS leverer mobilplattformer til flere av de største mobilleverandørene. Virksomheten vil ifølge Intel drives videre som et separat foretak som betjener de eksisterende kundene. I tillegg skal WLS bidra til Intels strategi om allestedsnærværende nettilkoblet databehandler i alt fra bærbare pc til smartmobiler og integrerte enheter.

– Veksten i etterspørselen etter trådløse løsninger fortsetter å vokse med en ekstraordinær takt. Kjøpet av Infineons WLS-virksomhet styrker den andre søylen i vår databehandlingsstrategi – tilkoblingsmulighet til Internett – og gjør det mulig for oss å tilby en portefølke av produkter som dekker hele spekteret av trådløse valg, fra WLAN til 3G til WiMAX og LTE, sier Paul Otellini, president og administrerende direktør i Intel.

Intel kan tilby flere av disse løsningene fra før, men trolig ikke en helt komplett løsning for blant annet mobiltelefoner. I 2006 kvittet selskapet seg med dets daværende telesatsing, som ble solgt delvis til Marvell og delvis til canadiske Eicon.

Nå ønsker Intel en langt større rolle i mobilmarkedet, blant annet ved å levere prosessorløsninger til smartmobiler. Med blant annet 2G- og 3G-løsningene til WLS får Intel mulighet til å levere enda flere av de viktigste komponentene i mobile enheter. Men WLS skal også fortsette med å tilby ARM-baserte løsninger.

Infineon vil nå fokusere på selskapets hovedsegmenter, Automotive (ATV), Industrial & Multimarket (IMM) og Chip Card & Security (CCS). Selskapet mener det vil tjene på avtalene ved sterkere å kunne fokusere på tre sentrale utfordringer i det moderne samfunnet – energieffektivitet, mobilitet og sikkerhet.

WLS hadde i fjor en omsetning på 917 millioner euro, noe som utgjør omtrent 30 prosent av Infineons totale omsetning.

Ifølge Intel ventes det at oppkjøpet vil kunne fullføres i første kvartal av 2011, etter godkjennelse av blant annet reguleringsmyndigheter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.