Intel lover billigere Itanium-servere

Intel annonserte tirsdag to nye Itanium 2-prosessorer som skal gjøre servere både billigere og raskere.

Intel annonserte tirsdag to nye Itanium 2-prosessorer som skal gjøre servere både billigere og raskere.

Intel lovet tidligere i år at servere basert på selskapets Itanium-prosessorer gradvis skal få en mer attraktiv pris. Selskapet lover fortsatt at Itanium 2-baserte systemer vil koste det samme som tilsvarende Xeon-baserte systemer i 2007, men med dobbelt så høy ytelse som de Xeon-baserte.

Tirsdag denne uken lanserte selskapet to Itanium 2-prosessor som selskapet lover skal gjøre det mulig å lage servere med omtrent 28 prosent lavere pris og opptil 25 prosent høyere ytelse enn toveisservere basert på dagens Itanium 2-brikker.

Som utgangspunkt for den beregnede prisreduksjonen på servere, har Intel brukt en maskin fra serverleverandøren Terian med to Itanium 2-prosessorer med 1,4 GHz klokkehastighet og 3 MB L3 hurtigminne, samt 4 GB med systemminne.

Den raskeste av de to nye prosessorene har en klokkehastighet på 1,6 GHz og er utstyrt med 3 MB L3 hurtigminne. Denne ventes å bli tilgjengelig på markedet i mai til en pris på 2408 dollar i kvanta på 1000 enheter. Den andre nye prosessoren har like stort hurtigminne, men opererer med en klokkehastighet på 1,4 GHz. Denne skal allerede være globalt tilgjengelig til en pris på 1172 dollar i kvanta på tusen enheter.

Prosessorene er beregnet for systemer med to prosessorer.

Til toppen