BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel med raskere WLAN for Centrino

Bærbare PC-er basert på Intels Centrino Core Duo-plattform får bedre rekkevidde og hastighet.

Intel kom som ventet med en Centrino-nyhet i går, men den var mindre omfattende enn mange på forhånd hadde trodd. I stedet for å lansere alle forbedringene på en gang, er det nå kun raskere WLAN som blir gjort tilgjengelig. De øvrige Centrino-nyhetene skal først komme i andre kvartal.

Men WLAN-nyheten, som tidligere har vært kjent under kodenavnet Kedron, er i seg selv betydelig nok.

Den betyr at Centrino-baserte, bærbare PC-er vil utstyres med støtte for utkastet til 802.11n-spesifikasjonen, som skal gi inntil fem ganger høyere overføringshastigheter og to ganger så stor rekkevidde i forhold til dagens Centrino-maskiner.

Dette betyr en teoretisk maksimalhastighet på 300 Mb/s og mindre følsomhet for områder med dårlig dekning.

Samtidig lover Intel at Next-Gen Wireless-N, som selskapet kaller løsningen, vil kunne gi opptil en time ekstra batteritid i forhold til eksisterende Draft-N-produkter. Dette oppnås gjennom forbedringer i strømstyringsfunksjonaliteten.

Intel har samarbeidet med flere aksesspunktleverandører, blant annet Asus, Belkin, Buffalp, D-Link og Netgear, for å sikre at Next-Gen Wireless-N fungerer med utstyr fra disse leverandørene. Produktene sertifiseres av Intel og vil merkes med "Connect with Centrino".

De første produktene, både bærbare PC-er basert på Next-Gen Wireless-N og aksesspunkter og rutere merket med "Connect with Centrino", skal komme på markedet i slutten av januar.

Blant annet vil Acer, Asus, Gateway og Toshiba være blant de første til å lansere nye modeller med denne formen for WLAN-støtte. Ifølge Intels spesifikasjon, krever kortet i hvert fall foreløpig Windows Vista som operativsystem.

Selve WLAN-kortet, Wireless Wi-Fi Link 4965AGN, måler 50,95 x 30,00 x 3,30 mm og veier 7,2 gram. Den er tilpasset Mini Card-formfaktoren og er basert på det elektriske grensesnittet til PCI Express.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.