BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel med Windows-basert «regnestav»

Ny PC i knøttformat.

Pinne-pc-en Intel Compute Stick, her vist over en wafer med Intel Atom-prosessorer.
Pinne-pc-en Intel Compute Stick, her vist over en wafer med Intel Atom-prosessorer. Bilde: Intel, montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. jan. 2015 - 08:40

Små datamaskiner man kan koble til direkte til en skjerm via HDMI, har vært på markedet i flere år, men neste alle disse har vært basert på ARM-prosessor, og Android eller Linux som operativsystem.

Nå har også Intel fått krympet teknologien tilstrekkelig til å lage en pc-pinne, eller Intel Compute Stick, som den nye pc-en kalles.

Intel har ikke kommet med så mange detaljer om pinnen, men ifølge Liliputing er den utstyrt med en firekjernet Atom-prosessor i Bay Trail-generasjonen, 2 gigabyte med RAM, 32 gigabyte med lagringsplass og gratisoperativsystemet Windows 8.1 med Bing.

Intel Compute Stick skal være utstyrt med støtte WLAN (802.11n), Bluetooth, minnekortleser og to USB-kontakter. Den ene av USB-kontaktene brukes til strømforsyning.

Intel skal begynne å levere enheten i løpet av det inneværende kvartalet. Prisen for Windows-utgaven skal være 149 dollar. En Linux-basert utgave skal også være planlagt, til 89 dollar. Men denne skal ha betydelig enklere maskinvare.

Intel ser for seg flere potensielle bruksområder, blant annet som en konkurrent til dagens stue-pc-er koblet til en tv. Enheten skal kunne brukes til videostrømming, spill, sosiale medier og annet webinnhold.

I bedrifter kan den for eksempel brukes som en tynnklient-løsning basert på Windows Remote Desktop. Den kan også brukes i forbindelse med digitale kiosker og reklame.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.