Intel mister nøkkelleder til EMC

Pat Gelsinger har stått sentralt i Intel i over 30 år.

Intel mister nøkkelleder til EMC
Pat Gelsinger har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av Intels teknologi de siste 30 år.

Senior visepresident Pat Gelsinger i Intel forlater selskapet etter over 30 års tjeneste, melder blant andre New York Times og Wall Street Journal. Sistnevnte legger til at Gelsinger skal over til EMC. Gelsingers avgang skal være en av flere omrokkeringer i Intels øverste ledelse. Det foreligger verken offisiell bekreftelse eller kommentar fra Gelsinger.

Gelsinger har fungert som øverste sjef for Intels teknologi, og som leder for selskapets forskningsavdeling. Han har spilt en nøkkelrolle i selskapets brikkeutvikling siden 80286-brikken var på tegnebrettet tidlig på 1980-tallet. Han har seks patenter innen brikkekonstruksjon, datamaskinarkitektur og kommunikasjon.

Gelsingers avgang innebærer, ifølge rapportene, at to av Intels «executive vice presidents» får utvidede oppgaver: David (Dadi) Perlmutter som er ansvarlig for Mobility Group, altså avdelingen for mobil databehandling og kommunikasjon, blir ansvarlig for all brikkeutvikling. Sean Maloney, som har ansvar for salg og markedsføring, overtar forretningsansvaret for alle de store komponentavdelingene.

Pat Gelsinger har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av Intels teknologi de siste 30 år.
Pat Gelsinger har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av Intels teknologi de siste 30 år.

I EMC skal Gelsinger, ifølge Wall Street Journal øyeblikkelig tiltre som leder for lagringsprodukter og noe programvare. Avisa skriver at toppsjef Joe Tucci har gitt signaler om at han vil gå av om tre år, og at det Gelsinger er en av tre kandidater til å ta over. De to andre er EMC-veteranene Howard Elias (ansvarlig i dag for tjenester) og David Goulden (finansdirektør). Avisa skriver også at det nå er lite aktuelt å betrakte EMC som oppkjøpskandidat, siden Tucci har sagt klart fra at han går av i 2012 og det ikke er noen åpenbar etterfølger.

Tuccis interesse for Gelsinger skal ha blitt utløst av EMC-veteranen David Donatellis overgang til HP tidligere i år. Donatelli ble betraktet som sannsynlig etterfølger til Tucci. EMC prøvde å gå rettens vei for å hindre Donatelli fra å arbeide for HP, men måtte godta et forlik der dette kravet ble frafalt.

    Les også:

Les mer om: