BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel og Digital - striden fortsetter

Intel leverte tirsdag et motsøksmål mot Digital hvor det hevdes at Digital har krenket 14 av Intels patenter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. aug. 1997 - 15:30

Intels motkrav kommer tre måneder etter at Digital overrasket industrien med sitt søkmål hvor det hevdes at Intel har stjålet nøkkelelementer fra Digitals patentert teknologi og brukt det i designet av Pentium-prosessorene.

-Fra et juridisk standpunkt, trengte vi å opprette en jevnere "lekeplass", sier Intels talsmann, Chuck Malloy, til Nando Times.

-Meningen med dette er å forsvare oss. Dette er en defensiv handling.

Intel hevder i sitt motsøkmål at Digital krenker patenter som dekker mikroprosessorarkitektur og -design, produksjon av halvledere, videokoding og dekoding, temperaturstyring for bærbare maskiner, og endel andre områder.

- Dette er ikke ubetydlige patenter, sier Malloy videre, men gjentar at motsøksmålet kun var nødvendig fordi Digital saksøkte Intel.

Til ZDNN sier representanter for Digital at dette er en typisk handling for et selskap som har blitt saksøkt for patentkrenkelser, og at det ikke påvirker kjernen i stridighetene, at Intel ulovlig har benyttet seg av Digitals patenterte teknologi.

Ifølge Nando Times mener flere analytikere at dette søkmålet vil gi Intel noe fordel, og de tror at dette vil øke sjansen for at tvisten kan løses over forhandlingsbordet istedenfor i retten.

Analytikerne mener ellers at patentkrangelen har liten betydning for de to selskapenes drift, men at den kan bli en distraksjon hvis det hele ender opp med en rettsak.

Ifølge Nando Times har de to selskapene stadig kontakt med hverandre i forsøk på å unngå en rettsak, men ingen av dem ønsker å kommentere om det er blitt avholdt nylige samtaler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.