Intel og partnere raidet av EU

Intel-kontorer i Europa, samt deres partnere, har fått overraskelsesbesøk av EU-etterforskere på bevisjakt.

Intel-kontorer i Europa, samt deres partnere, har fått overraskelsesbesøk av EU-etterforskere på bevisjakt.

Presset mot Intel er klart økende for tiden. AMD har levert inn det som nok blir tiårets klart største it-søksmål, kanskje større enn det Microsoft har vært igjennom. AMD har fått rettens medhold i å samle inn dokumentasjon fra Intel og 38 av deres partnere, og dermed hindret dem i å ødelegge potensielt bevismateriale uten å bryte loven.

Med AMD er ikke alene om å anklage Intel. EU har sin egen etterforsking av mulig misbruk av markedsmakt, som startet før AMDs søksmål i USA. Nå har de gått til aksjon og raidet Intels kontorer i Europa, samt deres partneres kontorer, melder BBC Online.

Ifølge arstechnica.com er Intels kontorer i Storbritannia, Tyskland, Spania og Italia raidet. Det samme gjelder Dells kontorer i Storbritannia, opplyser selskapet, og antagelig flere.

I mars erklærte EU-kommisjonen at de ville samarbeide med japanske myndigheter i etterforskningen. Japanske konkurransemyndigheter har konkludert med at Intel brøt konkurranseregler ved å gi rabatter til fem PC-produsenter, på betingelse av at de begrenset eller lot være å kjøpe brikker fra konkurrenten AMD.

    Les også:

Forrige måned kom søksmålet fra AMD mot selskapets rival i en amerikansk domstol i delstaten Delaware. AMD navnga 38 partnere av Intel, som de vil kreve avgir beviser mot selskapet.

- EU-kommisjonens raid viser at Intel ikke kan og ikke bør slippe unna anti-trust-myndigheter verden rundt. De kan ikke slippe unna konsekvensene av deres konkurransehemmende handlinger, som øker priser, truer innovasjon og skader konsumenter, kommenterte Thomas McCoy, nestsjef i AMD, melder BBC.

Intel dominerer det globale markedet for x86-prosessorer, med 80 prosent av salgsvolumet og 90 prosent av inntektene, ifølge AMD.

Til toppen