Intel planlegger sekskjernet prosessor

Sun skal ha lekket informasjon om en kommende Intel-prosessor på selskapets nettsted.

Intel planlegger sekskjernet prosessor

Sun skal ha lekket informasjon om en kommende Intel-prosessor på selskapets nettsted.

Sun skal ha publisert en presentasjon av to av Intels kommende prosessorarkitekturer på selskapets nettsted i helgen. Presentasjonen skal i ettertid ha blitt fjernet. Dette skriver DailyTech, som også gjengir deler av presentasjonen.

Den ene prosessorarkitekturen som presenteres, er Dunnington. Dette er en prosessor av Xeon-typen, altså først og fremst beregnet for servere. Den skal bestå av i alt seks kjerner, som er delt i inn tre par. Hvert par er knyttet til et L2 cacheminne på 3 megabytes, mens L3 cacheminnet på 16 megabytes deles av alle de seks kjernene.

Prosessoren skal bli laget ved hjelp av 45 nanometers prosessteknologi og har samme mikroarkitektur som dagens Core 2-prosessorer (Penryn). De skal være pinnekompatible med dagens Tigerton-baserte Xeon-prosessorer, men skal avhenge av brikkesettet som foreløpig kalles Clarksboro.

De sekskjernede prosessorene skal ha et effektforbruk på maksimalt 130 watt og er beregnet for rackservere og andre kompakte maskiner. Ifølge presentasjonen skal Dunnington komme på markedet i andre halvdel av 2008.

Til toppen