Intel porter "Plug and Play" til Linux

Intel gir Linux-utviklere et gratis verktøy for den opprinnelige Microsoft-standarden og Jini-konkurrenten Universal Plug and Play (UPnP).

Intel gir Linux-utviklere et gratis verktøy for den opprinnelige Microsoft-standarden og Jini-konkurrenten Universal Plug and Play (UPnP).

Microsoft-standarden Universal Plug and Play ble opphøyet til åpent forum i juni i fjor. Organisasjonen teller i dag 120 medlemmer. I styringskomiteen finnes blant andre Canon, Cisco, Compaq, Ericsson, General Electric, Hewlett-Packard, IBM, Intel, Matsushita, Microsoft, Mitsubishi, Philips, Siemens, Sony og Thomson. Sun er ikke med i forumet, og presenterer gjerne sin Java-baserte Jini-teknologi som en konkurrent til UPnP.

UPnP presenteres i dag som en plattformuavhengig standard, basert på åpne Internett-standarder.

Intel kunngjorde på UPnP-forumets årsmøte - arrangert i Microsofts hovedkvarter i Redmond i forrige uke - at det ville stille sitt utviklingsverktøy Intel Universal Plug and Play Software Development Kit V1.0 for Linux gratis til alle Linux-utvikleres disposisjon. Verktøyet vil gjøre det lettere å kople Linux-drevne apparater til annet utstyr og til felles nettverk med annet utstyr. Dette gjelder ikke bare for Linux-baserte PC-er og tjenere, men også den kommende klassen av Linux-baserte lommemaskiner og annet utstyr med integrert kommunikasjon. Utstyr utviklet med verktøyet loves å være kompatibelt med utstyr utviklet med Intels tilsvarende verktøy for Microsofts operativsystem Windows ME.

I prinsippet skal UPnP-kompatible apparater automatisk gjenkjennes av andre straks de koples til et nettverk, enten trådløst eller med en ledning, kunngjøre sine egenskaper og konfigurere seg selv.

Intel vil følge opp sin satsing på UPnP gjennom en egen workshop på selskapets utviklerkonferanse i august, og på et arrangement i september der utviklere kan teste sine produkter for UPnP-interoperabilitet.

Ifølge Intel vil de store Linux-distributørene innlemme UPnP i sine produkter. Verken Caldera, Red Hat, SuSE eller TurboLinux har bekreftet dette hittil.

Les mer om Universal Plug and Play:


Microsoft i allianse med GE for hjemmenettverk
Ericsson bekrefter forpliktelse overfor Symbian
Felles hjemmenett-pakker fra Microsoft og 3Com
Sun lager demo av Microsofts drøm
Jini åpner nettverk for alt og alle
Microsoft med utvidet Plug and Play

Til toppen