FORBRUKERTEKNOLOGI

Intel prøver ut WiMax med Sprint

Intel har avtalt et forsøksopplegg for WiMax med Sprint som allerede tilbyr et trådløst datanett i USA.

6. mai 2005 - 09:43

I flere amerikanske byer tilbyr Sprint trådløs internettilgang i hastigheter tilsvarende UMTS i Norge, og planlegger å oppgradere denne tjenesten til opptil 700 kb/s. Denne tjenesten har gitt selskapet solid erfaring innen utbygging og drift av trådløse datatjenester.

I går kunngjorde Intel og Spring at de er blitt enige om å samarbeide for å utvikle WiMax-teknologien med tanke på et trådløst bredbåndstilbud for mobile brukere, basert på en kommende standard kjent som IEEE 802.16e. Brikker for denne typen utstyr ventes å være tilgjengelige i slutten av 2006. Standarden som ligger til grunn for WiMax-brikker fra Intel i dag, gjelder en teknologi som vesentlig kan brukes som stamnett, og ikke til å levere tjenester direkte til mobile brukere.

Teknologisjef Oliver Valente i Sprint sa til amerikansk presse at WiMax innebærer en mulighet for å levere mange megabiter med data per sekund, slik at teknologien også kan legges til grunn for blant annet video.

Hvis forsøkene viser at WiMax fungerer tilfredsstillende fra et teknologisk synspunkt, og dessuten kan ventes å gi kommersiell gevinst, venter Valente at Sprint vil kunne til WiMax-tjenester til mobile brukere fra 2008.

Tidligere denne uken arrangerte Intel en demonstrasjon for å vise hvordan WiMax kan brukes over avstander opptil nesten 20 kilometer, og benyttes av brukere i biler i bevegelse. WiMax-tjenester kan åpnes i Japan allerede før nyttår og i Sør-Korea i 2006.

På et analytikermøte i New York i går sa Intels toppsjef Craig Barrett at WiMax kan få enda større virkning på Intel enn WLAN. Intels WLAN-plattform Centrino tilskrives æren for at selskapet er inne i sitt tredje år på rad med tosifret vekst i omsetningen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.