KARRIERE

Intel-sjefen går av med umiddelbar virkning

Årsaken skal være et brudd på selskapets ikke-fraterniseringspolitikk.

Brian Krzanich har sagt opp sin stilling som CEO hos Intel. Her er han avbildet under et Intel-arrangement i 2013, hvor han viste fra selskapets Quark-prosessor.
Brian Krzanich har sagt opp sin stilling som CEO hos Intel. Her er han avbildet under et Intel-arrangement i 2013, hvor han viste fra selskapets Quark-prosessor. Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. juni 2018 - 09:30

Intel kunngjorde torsdag at selskapets toppsjef og styremedlem, Brian Krzanich, har sagt opp med umiddelbar virkning. Han erstattes midlertidig av finansdirektør Robert Swan.

Årsaken til oppsigelsen er at selskapet nylig har blitt kjent med at Krzanich tidligere har hatt et forhold til en annen Intel-ansatt. Dette skal være et brudd på selskapets ikke-fraterniseringspolitikk, som gjelder for alle lederne i selskapet. 

Lang erfaring

Krzanich ble ansatt som prosessingeniør ved en Intel-fabrikk i 1982. Senere hadde han flere lederstillinger i selskapet før han i 2013 ble utpekt som selskapets nye toppsjef, etter Paul Otellini.

– Styret har sterk tro på Intels strategi, og vi er sikre på Bob Swans evne til å lede selskapet mens vi gjennomfører en grundig leting etter vår neste CEO, heter det i pressemeldingen. 

Swan skal ha vært betydelig involvert i både utviklingen og gjennomføringen av selskapets nåværende strategi. 

Aksjekursen til Intel falt ifølge CNET News med 2,3 prosent da nyheten ble kjent i går. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.