Brikkeproduksjon

Intel skal produsere ARM-prosessorer

Gir tilgang til svært avansert prosessteknologi.

Det er i anlegg som dette at Intel Custom Foundry produserer mikrobrikker.
Det er i anlegg som dette at Intel Custom Foundry produserer mikrobrikker. (Bilde: Bil Zelman, Intel)

Gir tilgang til svært avansert prosessteknologi.

Intel og ARM kom i går med en felles og (for de fleste) overraskende nyhet. De to selskapene har nemlig innledet et samarbeid om utvikle og implementere produksjon av ARM-baserte systembrikker på Intels 10 nanometers FinFET (Fin Field Effect Transistor) prosessteknologi. Dette vil foregå i samarbeid med Intel Custom Foundry-gruppen. Det innebærer også bruk av ARMs Artisan Physical IP-plattform, som blant annet består av minnekompilatorer og biblioteker for logiske kretser med høy ytelse og tetthet.

Dette skriver Intel og ARM i hvert sitt blogginnlegg.

Konkurrenter og partnere

Selv om det er hard konkurranse mellom Intel og ARM – spesielt innen systembrikker for smartmobiler og mange andre, relativt små enheter – så understreker ARM at de to selskapene faktisk har samarbeidet i mange år

Mange husker nok også at Intel baserte applikasjonsprosessoren Xscale på ARM-teknologi, inntil selskapet solgte hele denne satsingen til Marvell i 2006

ARM selv selger ingen prosessorprodukter. I stedet utvikler og designer selskapet teknologi som det lisensierer ut til andre. Det er dermed ikke ARM selv som skal få produsert brikker hos Intel. I stedet utgjør Intel Custom Foundry et nytt alternativ for ARMs lisenskunder når disse skal ha produsert sine egne brikker. 

Ifølge Intel er LG Electronics blant de første som skal produsere mobilplattformen sin med Intels 10 nanometers prosessteknologi.

Kommentarer (8)

Kommentarer (8)
Til toppen