Intel slakker på tempoet

Intel senker lanseringstakten på nye prosessorer. Lanseringen av MMX-chipene vil bli utsatt til 97. Manglende programvarestøtte samt forvirring blant brukere er årsaken.

Intel senker lanseringstakten på nye prosessorer. Lanseringen av MMX-chipene vil bli utsatt til 97. Manglende programvarestøtte samt forvirring blant brukere er årsaken.

Intel roer sitt vanvittige lanseringstempo på prosessorer. MMX-chipene blir utsatt til 97. Endel sluttbrukere og bransjefolk mener at Intel har skapt forvirring med sine stadige lanseringer av nye prosessorvarianter.

- Det er bra med en roligere lanseringstakt. Kunden blir usikre og vet ikke hvor lenge en prosessor er kurant. Intel har også problemer med å levere nok 200Mhz Pentium og Pentium Pro. Endel kunder synes det er bedre at Intel konsentrerer seg om å levere lanserte prosessorer før de kommer med nye. En annen grunn til utsettelsen av lanseringene er at det ikke finnes programvare som kan utnytte de nye MMX-chipene, sier Tommy Hallberg, Produktsjef Intel hos Avnet Nortec AS - norsk importør av Intel prosessorer.

- Vi venter en oppsving i salget av Pentium Pro som følge av salget av Windows NT 4.0 i bedriftsmiljøer, sier Eirik Staff, markedsdirektør i Cinet AS. Endel bedrifter har stått på sidelinjen og ventet på NT 4.0. Pentium Pros styrke kommer frem nettopp i NT 4.0 som er et rent 32 bits operativsystem. Når det gjelder Intels lanseringstakt er vi vant med et høyt tempo. Vi designer alle våre PCer slik at de skal kunne takle nye prosessorer uten tekniske problemer. Dessuten tar vi markedsmessige valg når vi lanserer PCer og velger typisk ut en billigvariant, en standardvariant og en kraftvariant, avslutter Staff.

Til toppen