Intel sterkt uenige i EU-bot

Intel-sjef Paul Otellini mener EU-kommisjonen ignorerer realitetene i markedet.

Intel sterkt uenige i EU-bot

Intel-sjef Paul Otellini mener EU-kommisjonen ignorerer realitetene i markedet.

EU-kommisjonen kunngjorde tidligere i dag at den har valgt å ilegge Intel en bot på over én milliard euro for konkurransehemmende virksomhet.

Nå har Paul Otellini kommentert avgjørelsen.

- Intel tar sterk avstand fra denne avgjørelsen. Vi mener at avgjørelsen er feil og at den ignorerer realiteten i en høyst konkurransepreget markedsplass for mikroprosessorer, karakterisert av konstant innovasjon, forbedret produktytelse og lavere priser. Konsumentene har på ingen måte blitt skadelidende. Intel vil anke, sier Otellini i en pressemelding.

- Vi tror ikke av vår praksis bryter med europeisk lov. Det naturlige resultatet av et konkurransepreget marked med bare to store leverandører, er at mens det ene selskapet øker salget, vil det andre selskapet ikke gjøre dette, sier Otellini.

Han mener at konkurransekommissær Neelie Kroes ignorerer eller nekter å ta innover seg viktig bevis som strider mot påstandene som ligger til grunn for avgjørelsen.

- Vi mener at disse bevisene viser at når selskapet gjør det bra, blir de belønnet av markedet, og at når de ikke gjøre det bra, som vil markedet handle i samsvar med dette.

Otellini forteller videre at Intel aldri selger produkter billigere enn selskapets egne kostnader.

- Vi har på den annen side, konsekvent investert i innovasjon, i produksjon og i utvikling av ledende teknologi.

Intel-sjefen sier at selskapet i ankeprosessen vil samarbeide med EU-kommisjonen for å sikre at selskapet overholder kommisjonen bestemmer.

    Les også:

Til toppen