Intel: Større priskutt enn ventet

Mandag kuttet Intel prisen på sin 233 MHz Pentium II-prosessor igjen. Det er bare en drøy måned siden forrige prisreduksjon.

Mandag kuttet Intel prisen på sin 233 MHz Pentium II-prosessor igjen. Det er bare en drøy måned siden forrige prisreduksjon.

Som en forsinket julepresang til PC-produsentene har Intel ifølge PCWeek Online senket prisen for sin 233 MHz Pentium II prosessor fra 401 dollar til 268 dollar i kvanta på 100 enheter. Dette prisfallet på 33 prosent vil bli etterfulgt av en ny prisreduksjon i slutten av januar 1998, hvor prisene på så godt som alle Intel-prosessorene vil bli kuttet.

Intel kuttet også prisene på Pentium II- og Pentium MMX-prosessorene i november, men dette var en del av selskapets orninære, kvartalsvise prisjusteringer.

Luanne Darbonne, talskvinne for Intel, sier til PC Week Online at selv om mandagens reduksjon var planlagt, er det svært ulikt Intel å komme med et foreløpig priskutt. Ifølge Darbonne ble dette gjort som en respons til PC-produsentenes ønske om å kunne senke prisene på sine systemer.

Hva dette vil utgjøre for norske sluttbrukerne, vites ikke. Julefreden har tydeligvis senket seg over de norske distributørselskapene og digi.no har ikke lykkes i å få noen av dem i tale.

Til toppen