BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel vil ha kryptering i prosessoren

Intel samarbeider med RSA Data Security om å nedfelle kryptering i framtidige prosessorer eller andre brikker.

Eirik Rossen
19. jan. 1999 - 16:25

Intels krypterende maskinvare skal etter planen gjøres klar i løpet av sommeren. RSA bidrar med programvarekomponenter og verktøy som skal "utvide applikasjoner med ny sikkerhetsteknologi". Avtalen mellom de to selskapene innebærer utveksling av lisenser.

I meldingen understrekes det at hensikten er å imøtekomme det raskt økende behovet innen elektronisk handel. Produkter vil angå både klienter og tjenere, heter det.

En annen avtale som også ble kunngjort i forbindelse med åpningen av RSA-konferansen i San José mandag, gjelder lisensutveksling og annet samarbeid mellom RSA og Compaq, hvis avdeling Atalla Security Products fikk RSAs industripris samme dag. Her legges det også vekt på sikkerhetsfunksjoner i både klienter og tjenere, med vekt på personvern og elektronisk handel.

Kryptering på kretsnivå kan være mer robust og raskere enn kryptering på applikasjonsnivå. På den andre siden frykter personverngrupper at kryptering på kretsnivå også åpner for "bakdører" kontrollert av amerikanske myndigheter. I de nye amerikanske reglene for krypto-eksport heter det at krypterende kretser underlegges de gamle begrensningene der også 56-biters nøkler må ha løyve.

Under en briefing på RSA-konferansen sa en talsperson for Intel at man vurderer å konstruere brikker som kan etterprogrammeres til å arbeide med nøkler av ulik lengde.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.