BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel vil nå 4 GHz i 2004

Intel har som mål å kunne levere prosessorer med klokkehastighet på 4 GHz i løpet av 2004.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. nov. 2003 - 11:33

Under et møte med finansanalytikere torsdag, fortalte Intel-president Paul Otellini at selskapet har som mål å øke ytelsen til en rekke av selskapets produkter det kommende året. Dette inkluderer selvfølgelig de vanlige PC-prosessorene.

- Vårt mål er å nå 4 GHz i 2004, sa Otellini. Intels raskeste prosessor er nå klokket til 3,2 GHz.

    Les også:

Ifølge News.com skal Intel forsøke å nå denne hastigheten med Prescott, Intels neste generasjon av prosessorer for stasjonære PC-er. Denne vil produseres med en 90 nanometers prosessteknologi. Opprinnelig skulle Prescott-baserte prosessorer ha kommet på markedet allerede i høst, men ventes nå ikke å bli tilgjengelig i PC-er før i begynnelsen av 2004.

Dean McCarron, en analytiker i Mercury Research, er ikke spesielt imponert over Intels målsetting.

- Jeg vil virkelig bli overrasket hvis Intel ikke greier å nå 4 GHz i 2004. Man skal ikke se bort fra muligheten for at denne grensen vil bli sprengt, sier McCarron til News.com.

Otellini forventer at Prescott vil være installert i 60 prosent av alle de kraftigste stasjonære PC-ene som vil bli solgt i 2004, mens Celeron vil finnes i 40 prosent av billig-PC-ene.

Intel planlegger også en 90-nanometers prosessor for bærbare PC-er, foreløpig kjent som Dothon. Denne skal sammen med en modul med støtte for alle de tre trådløse nettverksstandardene (802.11a/b/g) og et nytt brikkesett, utgjøre en oppgradert og kraftigere Centrino-pakke for bærbare maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.