Intellinet tvunget til emisjon

Det hjelper lite med kontrakter når kassa er tom. Nå må Intellinet grave dypt i lommen for å hente penger.

Det hjelper lite med kontrakter når kassa er tom. Nå må Intellinet grave dypt i lommen for å hente penger.

Da digitoday snakket med administrerende direktør Gunnar Sæther i Intellinet ASA i januar og spurte når neste emisjon kom, henviste Sæther til økt ordreinngang, en ny kredittfasilitet på 20 millioner og et strategisk samarbeid (som det senere ikke ble noe av).
Nå har selskapet tydeligvis skiftet mening. Intellinet skriver i en pressemelding at de på en ekstraordinær generalforsamling skal emittere flere aksjer på svært lav kurs, akkurat som digitodays søstertjeneste spådde: åtte kroner.


- Intellinet uten partner, emisjon neste?

Intellinet er sist omsatt på 12 kroner på Oslo Børs.

Emisjonen er fortrinnsrettet og skal vedtas på en ekstraordinær generalforsmaling senere i mars, og det er ventet at emisjonen skal bringe inn 50 millioner kroner.

Kontantkassen ved utgangen av året var på beskjedne 4,8 millioner kroner. Til sammenligning var kontantbeholdningen på 42 millioner kroner den 30. juni. I tidligere meldinger til børsen har selskapet skrevet at de håper på å generere positiv kontantstrøm i slutten av andre kvartal i år. Driften i Norge og Sverige vil fra andre kvartal av generere positiv kontantstrøm, mens Danmark vil gi bidrag fra og med tredje kvartal.


Til toppen