BEDRIFTSTEKNOLOGI

Internet Explorer 7 i ny betaversjon

Microsoft har publisert en ny betautgave av IE 7. Bedre stabilitet er blant det som loves.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. apr. 2006 - 09:04

Microsoft har sluppet en ny betaversjon av selskapets kommende nettleser, Internet Explorer 7.0. Denne skal være funksjonsferdig og mer stabil og pålitelig enn de tidligere testutgavene.

Blant nyhetene i denne runden er at nettleseren i tillegg til å kunne kjøres på systemer med Windows XP SP2, også kan benyttes på systemer med Windows XP 64-Bit Edition eller Windows Server 2003 med SP1.

Microsoft skriver i forbindelse med utgivelsen av beta 2-utgaven at utgaven inkluderer plattformforbedringer for web- og applikasjonsutviklere, og at webutviklere som optimaliserer sine nettsteder med denne versjonen, vil ha forberedt nettstedene fullt ut for å støtte den endelige versjonen av nettleseren, som skal komme en gang i løpet av andre halvår.

    Les også:

Blant annet skal Internet Explorer 7 ha en forbedret implementering av XMLHTTPrequest som et naturlig JavaScript-objekt. XMLHTTPrequest er sentralt i blant annet Ajax-baserte applikasjoner.

I IE 6 ble XMLHTTPrequest håndtert ved hjelp av en ActiveX-kontroll. I Internet Explorer 7 prosesseres XMLHTTP-forespørsler internt, noe som ifølge Microsoft skal forbedre kompatibiliteten med andre nettlesere og la klienter konfigurere og skreddersy en valgt sikkerhetspolicy uten å kompromittere med hvordan Ajax-baserte webapplikasjoner fungerer. Mange IE-brukere, særlig bedrifter, tillater ikke kjøring av ActiveX-løsninger.

Om XMLHTTPrequest-implementeringen vil være i henhold til det standardiseringsarbeidet som nå gjøres av W3C, er ikke oppgitt.

Microsoft har også publisert verktøy som skal hjelpe utviklere og designere med å forberede nettsteder, tilleggspakker til nettlesere og applikasjoner basert på Internet Explorer med å tilpasse disse til IE 7. Dette inkluderer blant annet Internet Explorer Readiness Toolkit, et sett med verktøy, tips og dokumentasjon rettet mot webutviklere.

Verktøysettet inkluderer også Internet Explorer Compatibility Evaluator, et verktøy som analyserer den underliggende koden til ulike nettsteder og framhever endringer nettstedene må gjøre for å være fullt kompatible med ulike versjoner av Internet Explorer.

Microsoft har også åpnet et eget nettsted for tilleggspakker til Internet Explorer. Her listes mange av de addons- og plugins som er tilgjengelige for nettleseren. Oversiktet er i hvert fall foreløpig ikke komplett. Et velkjent tillegg som Google Toolbar, er blant det som mangler.

Mange slet en del med testingen av beta 1-utgaven av Internet Explorer, enten fordi nettleseren krasjet, viste websider helt feil eller fordi de opplevde betautgaven som problematisk å få avinstallert igjen. Også beta 2-utgaven er en testversjon for spesielt interesserte. Microsoft tilbyr riktignok gratis telefonsupport til de som installerer den, men kun i Nord-Amerika, Tyskland og Japan.

Versjonen som nå er tilgjengelig, er på engelsk. I løpet av mai kommer beta 2-utgave også på arabisk, finsk, tysk og japansk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.