Internet Explorer 8 kommer i dag

Microsofts nyeste nettleser kan lastes ned om noen timer.

Internet Explorer 8 kommer i dag

Microsofts nyeste nettleser kan lastes ned om noen timer.

Microsoft kunngjorde i går at Internet Explorer 8 vil bli tilgjengelig for allmenn nedlasting i dag, torsdag, klokken 17, norsk tid. Nettleseren gjøres da tilgjengelig på 25 ulike språk på denne siden.

- Kunder har gjort det klart hva de ønsker i en nettleser - sikkerhet, hastighet og enklere bruk. Med Internet Explorer 8 leverer vi en nettleser som får folk raskt fram til informasjonen de trenger, og som tilbyr bedre beskyttelse enn noen annen nettleser, hevder Steve Ballmer, toppsjef i Microsoft, i en pressemelding.

Microsoft skriver i pressemeldingen at IE8 blokkerer to til fire ganger så mange skadevare-angrep som andre nettlesere. Denne påstanden er basert på en undersøkelse gjort av NSS Labs.

Selskapet hevder også, trolig med utgangspunkt i denne testen, at 15 av de 20 mest leste nettstedene i verden laster raskere i IE8 enn i andre nettlesere.

IE8 kjennetegnes også av den er utstyrt med to versjoner av presentasjonsmotoren Trident. Den ene skal følge W3Cs webstandarder langt bedre enn tidligere versjoner, mens den andre skal tilsvare den som finnes i Internet Explorer 5.5 og gi tilbakekompatibilitet med systemer som krever IE-spesifikk kode.

Med IE8 har Microsoft også introdusert det selskapet kaller Accelators og Web Slices.

Accelerators er en utvidelse av kontekstmenyen i Internet Explorer. Når man høyreklikker på et markert ord eller uttrykk, får man opp en rekke valg. Markerer man for eksempel adressen til et selskap på en webside, kan man velge å få vist adressen i en karttjeneste. En utsnitt av kartet dukker opp over den aktuelle websiden dersom man bare lar muspekeren hvile over navnet på karttjenesten. Markerer man i stedet et navn, kan man velge å søke i en valgt søketjeneste etter det navnet.

Web Slices er RSS-lignende feeder knyttet til enkeltelementer på en webside, for eksempel en annonse i en nettauksjon eller værmeldingen for et gitt sted. IE8-brukerne kan da abonnere på disse feedene, som altså kalles Web Slices. De vil da være tilgjengelige for brukeren i Favoritt-verktøylinjen. Ved å bevege muspekeren over denne favoritten, vil brukeren kunne se når innholdet sist ble oppdatert og få en forhåndsvisning av innholdet uten å måtte gå til selve websiden der elementet er publisert.

Web Slices er bare tilgjengelige på nettsteder som aktivt støtter denne funksjonaliteten.

digi.no har skrevet en rekke artikler om IE8 tidligere. Noen av dem er listet nedenfor.

    Les også:

Til toppen