FORBRUKERTEKNOLOGI

Internett er nede i franske byer etter hærverk på kabler, melder franske medier

Det er store problemer med nettilgangen i Frankrike etter at fiberkabler er kuttet fysisk på flere steder i landet, melder franske medier.

Paris er blant byene som skal være rammet av hærverket.
Paris er blant byene som skal være rammet av hærverket. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/NTB
27. apr. 2022 - 13:00

Mange kunder skal ha mistet nettilgangen eller opplevd store forstyrrelser i morgentimene onsdag. Problemet har rammet flere operatører, deriblant Free, Bouygues Telecom, SFR og Orange, skriver BMF TV.

En operatør opplyser til TV-kanalen at forstyrrelsene er knyttet til at fiberkabler er kuttet i flere områder, blant annet mellom Paris og Strasbourg og mellom Paris og Lille nord i Frankrike.

– Skjer aldri

Årsaken til problemene er så langt ikke fastslått, men eksperter mener det er snakk om et samordnet angrep der fiberkablene er kuttet samtidig. Det som har skjedd, skal være uten sidestykke.

– En slik hendelse i denne størrelsesordenen skjer aldri. Det er første gangen, og for øyeblikket vet vi ikke hvem det er, sier en ikke navngitt sikkerhetskilde til AFP.

Telekommunikasjonsselskapet Free har meldt om skadeverk flere steder i løpet av natten.

Tusenvis av feilmeldinger

Frankrikes næringsdepartement opplyser at det er blitt informert om at kabler er kuttet og at dette er årsaken til problemene. Det er foreløpig uklart hvor omfattende skadene er.

På nettsiden DownDetector er det kommet inn over 2200 rapporter om driftsforstyrrelser hos Frees kunder siden klokka 9.30 onsdag. I løpet av natten ble det også meldt om hundrevis av hendelser.

Helge O. Svela er direktør for Media City Bergen og er skeptisk til løsninger som skal avsløre KI-genererte bilder.
Les også

Faktisk.no: Kan vi stole på KI-detektorer?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.