Internett gjennom el-kontakten - Telenors siste monopol faller

Telegiganten Alcatel og Sola-selskapet Comuniq har underskrevet en endelig avtale som etterhvert vil føre til inntekter i klassen "titalls millioner", ifølge styreformann Arthur Olafsen.

Telegiganten Alcatel og Sola-selskapet Comuniq har underskrevet en endelig avtale som etterhvert vil føre til inntekter i klassen "titalls millioner", ifølge styreformann Arthur Olafsen.

Teknologien det Sola-baserte telefoni- og softwareselskapet Comuniq har utviklet sender signaler på toppen av 230 volts spenning. Dette er ikke i seg selv nytt, men Comuniq påstår å ha utviklet mer effektive metoder. Teknologien gir Internett, telefoni og andre tjenester gjennom strømkablene, og blir dermed et reelt alternativ til Telenors telefonlinjer.

Sammen med giganten Alcatel skal Comuniq tilby teknologi til e-verk rundt om i Norge. Teknologien er utviklet i samarbeid med Lyse Energi og SND.Samarbeidsavtalen mellom Comuniq og Alcatel er en videreføring av en intensjonavtale undertegnet i mai i år.

Styreformann J. Arthur Olafsen forteller at i første omgang er det Skandinavia de sikter seg inn i mot, men om ikke lang tid vil de også prøve å legge verden for sine føtter.

I pressemeldingen fra selskapet heter det at de satser på å kunne tilby teknologien på verdensmarkedet høsten 2000.

- Hvilke forventninger har dere til avtalen?

- Vi er enige om ikke å offentliggjøre avtalens bokstav. I en initiell fase vil det være elementer av up-front payment, det vil si at det betales penger med en gang. Det blir betalt mer når del én av avtalen er oppfylt. Avtalen beløper seg i første omgang til et millionbeløp, og i neste fase, når Alcatel når sine salgsmillionmål, gir det inntekter til oss på flere titalls millioner, sier Olafsen til digi-no.

- Dette er veldig spennende, gøy at et lite selskap på 30 ansatte får en slik avtale, sier en entusiastisk Olafsen.

Comuniq eies av en rekke investorer med gründer Steinar Kolsnes, Hafslund Invest og styreformann Olafsen som de største aksjonærene. Omsetningen i 1999 er ventet å ende på 15 millioner kroner, og selskapet har forventninger om betydelig omsetningsvekst i 2000.

Arthur Olafsen eier også aksjer i Internett Kanal 1 AS, som utgir digi.no.

Til toppen