KUNSTIG INTELLIGENS

Internett stenges under eksamen på grunn av kunstig intelligens

Kunstig intelligens som chatroboten ChatGPT har skapt hodebry for norske skoler. Nå har Utdanningsdirektoratet besluttet å stenge internett under eksamen.

Elever i videregående skole vil kun få tilgang til et «regulert utvalg nettressurser» på eksamen.
Elever i videregående skole vil kun få tilgang til et «regulert utvalg nettressurser» på eksamen. Illustrasjonsfoto: Sara Gangsted/Ritzau/NTB
13. jan. 2023 - 08:00

Det skriver de i en e-post til Aftenposten. Elevene vil i stedet få tilgang til et «regulert utvalg nettressurser», slik det er nå i alle de andre eksamensfagene. Kun på sju studieforberedende fag har elevene hatt fri tilgang til internett.

– Siden teknologien er ny, har vi foreløpig lite kunnskap om hvordan dette påvirker sensuren. Det er kunnskap vi må vite mer om, men det vil ta tid å innhente et slikt kunnskapsgrunnlag, skriver Utdanningsdirektoratet i en pressemelding.

Per nå vil eksamensoppgavene i disse fagene vært utformet slik at det ikke vil være nødvendig å ha tilgang til internett for å besvare oppgavene. Utdanningsdirektoratet skriver at de på sikt ønsker å prøve ut hvordan denne teknologien kan benyttes i opplærings- og vurderingssituasjonene.

Teknologien som ChatGPT representerer vil få enorme konsekvenser for arbeidslivet, mener den amerikanske storbanken Goldman Sachs.
Les også

Storbank: – Så mange europeiske jobber vil bli automatisert på grunn av kunstig intelligens

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.