Internettbedrifter kraftig overvurdert

Svenskene kan velge mellom mer enn 300 internett aksessleverandører. Mange bedrifter er overvurdert, fastslås det i disse dager.

Svenskene kan velge mellom mer enn 300 internett aksessleverandører. Mange bedrifter er overvurdert, fastslås det i disse dager.

Nye Internettselskaper får ofte omtale i svensk media. I dag finnes det 300 selskaper som tilbyr Internettoppkobling og kampen om kundene øker. Og det virker som om mange er flinkere til å drive opp en kunstig pris på sitt eget selskap i stedet for å beherske teknikkbiten, skriver bladene Datateknik og Affärsvärden.

Bladene slår fast at kvalitet varierer mye og at det finnes mange lykkejegere i Sverige. Ofte består selskapene av to-tre unge datainteresserte som starter et selskap i håp om å tjene penger. Datateknik skriver at et selskap kan være ti ganger så dyrt å bruke fremfor et annet - til tross for at begge tilbyr kundene noenlunde det samme.

"Eierne er ofte interessert i å drive opp prisen på sitt eget selskap med alle tenkbare midler, gjerne gjennom publisitet. Ved enkelte anledninger for å kunne selge sin egen andel til en høy pris" skriver Datateknik.

Seks prosent av Internettleverandøren Icon ble nylig solgt for 6 millioner kroner. Det gir en stiv pris på 100 millioner kroner for selskapet, som omsetter for 18 millioner og knapt går i pluss.

- Det har blitt spekulert i at det ikke finnes noen kjøper og at vi har spredd falsk informasjon. Dette ryktet har skapt stor interesse fra media, og det er morsomt, sier Johan von Holstein, som er deleier i Icon.

Men Affäsvärlden hevder at handelen har funnet sted. Bladet har nemlig sjekket handelen og har sett bankdokumenter som bekrefter salget.

Handelen kan være et bevis på at mange eiere er flinke til å drive opp prisen på sitt eget firma.

Til toppen