Bitcoin-veksler Sturle Sunde tror tiden jobber for ham

Landets mest profilerte bitcoin-veksler Sturle Sunde tror tiden og utviklingen jobber for ham i arbeidet med å strukturere virksomheten. Kampen for å få bedriftskonto i bank fortsetter.

Bitcoin-veksler Sturle Sunde tror tiden jobber for ham
UTVINNER IKKE: Sturle Melvær Sunde (45) konsentrerer virksomheten sin om å kjøpe og selge bitcoin, inntekten kommer fra marginene. – Jeg hadde en gammel PC som utvant bitcoin for meg tidligere. Overskuddsvarmen var koblet til den vannbårne varmen i huset, og bidro til oppvarming. Men nå utvinner jeg ikke bitcoin selv, forteller han. Inntil nylig har han greidd seg med ADSL-linje, nå har han supplert med fiber for å få redundans. Foto: Jørn-Arne Tomasgard

FLORØ (digi.no): Historien om forretningene til IT-mannen Sunde (45) er av det smått utrolige slaget. Fra sofakroken hjemme i eneboligen i Florø med ADSL-linje og en bærbar PC av eldre årgang har han hvert av de to siste årene vekslet bitcoin for 200 millioner kroner og gjort forretning på marginene. I 2017 var han en av Flora kommunes største skatteytere med en skattbar inntekt på 8 millioner kroner.