Investerer mange millioner i EPiServer

Ventureselskapet Northzone sprøyter millioner inn i nordisk programvareselskap.

Svenske EPiServer leverer et av de mest brukte systemene for innholdspublisering i Norge. Systemet er bygd på Microsofts .Net-teknologi, og en lang rekke norske konsulentselskaper baserer mye av sin omsetning på arbeid rundt EPiServer-plattformen.

Selskapet ble stiftet i 1994, og har siden den gang opparbeidet seg en stor kunde- og partnerportefølje. I dag har de cirka 1.800 kunder og nesten 200 partnere, hvorav mange er norske.

Nå går ventureselskapene Northzone Venture, Amadeus Capital Partners og Monterro Holding inn med totalt 159 millioner svenske kroner for å finansiere en internasjonal satsning.

- Jeg har fulgt EPiServer over en lengre periode og er imponert over selskapet og deres medarbeidere. På noen få år har selskapet bygd opp en markedsledende posisjon i Norden innom sitt segment, samtidig som de har oppnådd veldig gode marginer. Vårt mål som nye deleiere er å støtte selskapet når de ekspanderer internasjonalt, sier Hans Otterling, daglig leder i Northzone Venture, i en pressemelding.

Les mer om: