iOS-apper må støtte IPv6

Nytt krav fra Apple.

iOS-apper må støtte IPv6
Apples Sebastian Marineau fortalte om krav til IPv6-støtte i nye iOS-apper under WWDC 2015. Bilde: Apple

Apple kunngjorde denne uken, under utviklerkonferansen WWDC i San Francisco, et nytt App Store-krav ved innsending av iOS-applikasjoner.

De må ha støtte for IPv6, gjeldende fra og med iOS 9.

For operativsystemer: Apple frister med utviklerpakke 

Hvordan?

Det var Apples visepresident for Core OS, Sebastian Marineau, som fortalte dette under et foredrag som er tilgjengelig her (brukere uten Safari kan laste ned videofilen). Den delen som handler om IPv6 starter etter drøyt 34 minutter.

Marineau kommer med en enkel oppskrift på hvordan man kan sikre IPv6-støtte i iOS-apper.

For det første må man bruke standard nettverksrammeverket for å abstrahere bort kompleksiteten ved nettverk. Man må dessuten unngå IPv4-spesifikke programmeringsgrensesnitt og hardkodede nettverksadresser.

Langt fra alle har tilgang til et IPv6-basert nettverk. Men den nyeste betautgaven av OS X kan fungere som en emulator av et trådløst IPv6-nettverk, som iOS-enheten kan knyttes til.

Apple OS X El Capitan beta med IPv6-emulator
Betaversjonen av Apples OS X El Capitan leveres med en IPv6-emulator som iOS-utviklere kan bruke for å teste appenes IPv6-støtte. Bilde: Apple

Ny app: Slik skal Apple stjele Android-brukere

Kun 64-bits

I begynnelsen av den samme seansen fortalte Andreas Wendker, Apples visepresident for OS X-plattformen, at det fra og med iOS 9 også vil være mulig for utviklere å sende inn apper til App Store som kun støtter 64-bits prosessorer.

Wendker forklarer dette med at særlig grafikkprosessorytelsen til iOS-enheter har økt etter innføringen av 64-bits arkitekturen, og at visse typer apper avhenger av denne ytelsen.

Siden 1. februar har alle nye iOS-apper måttet leveres med både 32- og 64-bits støtte. Fra og med den 1. juni i år må også app-oppdateringer har støtte for begge arkitekturer.

Den første 64-bits-prosessoren som Apple tok i bruk i iOS-enheter var A7, som kom i 2013. Denne brukes av iPhone 5s, iPad Air og iPad Mini 2 og 3. Disse og nyere enheter vil derfor kunne kjøre de rene 64-bits-appene med iOS 9. Men appene kan ikke kjøres på eldre enheter.

Leste du denne? Apple gir webtilgang til avansert pekeflate