BEDRIFTSTEKNOLOGI

iOS-Chrome er nå mye bedre

Nytt design og nye funksjoner.

Chrome på iOS bruker nå Material Design.
Chrome på iOS bruker nå Material Design. Bilde: Skjermbilde
21. jan. 2015 - 11:17

Chrome-nettleseren på iOS-enheter har lenge vært et godt alternativ til Safari, blant annet takket være den solide Google-integrasjonen og synkroniseringen.

Nå får også nettleseren en av de største oppdateringene på iOS-plattformen noensinne, som blant annet bringer den nærmere Android-plattformen hva design angår.

Nye Chrome (versjon 40) bruker nå nemlig Material Design-stilen til Google, som selskapet innførte i fjor høst på mange av sine produkter.

Det betyr at visuelle elementer som adressefeltet, knapper og faner er litt mer skarpe i kantene og flatere.

Material Design har blitt rullet ut på flere av Google-apper både på iOS og Android etter hvert, og meningen er at designet skal være likt på tvers av enhetene og operativsystemene.

En annen nyhet som er verdt oppmerksomhet er at den nye versjonen av nettleseren støtter handoff, det vil si at man skal kunne overføre aktiviterer fra Chrome på iOS 8 til nettleseren på en Mac (Yosemite kreves). Man kan for eksempel sende en fane til den nettleseren man har satt opp som standard på OS X, også Safari. Skal man sende innhold fra Mac til iOS, må man imidlertid bruke Chrome.

Google forteller at den nye versjonen også har støtte for iOS 8 og iPhone 6-skjermene, men begge ble opprinnelig implementert tidligere i høst. Vi regner med at støtten er rett og slett bedre, og våre subjektive inntrykk på en iPhone 6 Plus tyder på at ytelsen er nokså merkbart forbedret.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.