RESULTATERFINANS

IP-telefon-aktører slår seg sammen

Konkurrentene sliter mot Telio og nå slår to av de minste IP-telefoni-selskapene seg sammen.

Briiz Telecom hadde som mål da selskapet ble lansert på nyåret å ta ti prosent av de nye IP-telefonikundene i 2005. Fra før av er det ni aktører på Teleprisers liste over IP-telefoniaktører.

Men med Telio, som startet tilsvarende tjenste ett år tidligere, ble målet vanskelig for Briiz Telecom.

Telio har allerede passert 45.000 aktive kunder, og er fem ganger så store på IP-telefoni som Catch og Nextgentel tilsammen.

Men med en fusjon med IP24, kan Telio få en fullverdig konkurrent. Selskapet melder i dag i en pressemelding at IP24 og Briiz fusjonerer og at målet er å bli Norges nest største innen IP-telefoni.

Det nye selskapet vil få navnet Briiz24 og har som mål å levere lave priser og brukervennlige tekniske løsningen.

- Vi er nå godt rustet til å vinne kampen om IP-telefoni kundene i tiden fremover. Etter fusjonen vil ha positiv drift i selskapet, en god kundebase og omfattende teknisk kompetanse, sier daglig leder Arne Aarnes i Briiz AS – som er det overtagende selskap.

Aarnes mener det nye selskapets avtaler og størrelse vil kunne gjøre det mulig å tilby rimeligste og beste IP telefoni-tjenester.

- Det er ingen tvil om at vi nå er Norges mest attraktive investeringsobjekt innen telecombransjen, sier Aarnes, som også avslører planer om spennende lanseringer og samarbeidspartnere i Europa i nær fremtid.

En ny markedskampanje for Briiz24 skal lanseres både på tv, radio og internett. Det nye selskapet vil ha over 30 ansatte.

- Jeg er svært glad for at vi har funnet sammen med Briiz, og jeg mener dette er en viktig milepæl i det norske IP-markedet. Både kunder og ansatte vil oppleve dette som svært positivt, sier administrerende direktør Arne Evensen i IP24 – som fortsetter som viseadministrerende i det nye selskapet.

Briiz24 vil selges gjennom Expert-kjeden, og via internett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.