RESULTATERFINANS

iPad åpnet som iPhone

Svakere salgsstart enn ventet, men markedet er fornøyd.

6. apr. 2010 - 08:42

Apple solgte minst 300.000 iPads under USA-lanseringen lørdag 3. april. Salgstallet inkluderer både forhåndssalg og over disk, opplyste selskapet mandag.

Dermed gjorde det «magiske» brettet det omtrent likt med iPhone, som solgte 270.000 eksemplarer under første lanseringsdøgn tilbake i juni 2007.

iPad-tallene er langt bak det mange entusiastiske analytikere på forhånd hadde sett for seg.

Et snitt av analytikere ventet mellom 4-500 tusen solgte enheter første dag, ifølge Wall Street Journal. Enkelte trodde sågar tallet kunne bli så høyt som 6-700 tusen.

Likevel ser ikke åpningssalget ut til å ha skuffet markedet. Apple-aksjen gikk først noe tilbake, men endte opp 1,1 prosent på åpningsdagen.

En million apps

De som kjøpte iPad i helgen rakk knapt å rive opp innpakningen før de lastet ned programvare og e-bøker, slik toppsjef Steve Jobs fremstiller det i en pressemelding.

En million apps og en kvart million boktitler skal ha blitt lastet ned til iPad i løpet av første døgnet.

Ifølge NTB hadde de mest ihuga entusiastene stått i kø over et døgn for å sikre seg et eksemplar av den nye dingsen da den ble lagt ut for salg påskeaften.

Enn så lenge er Apples nettbrett kun tilgjengelig i USA. Det er ukjent når produktet blir tilgjengelig for salg i Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.