FORBRUKERTEKNOLOGI

iPhone 3GS blir forsinket

Kommer ikke til Norge som planlagt, ifølge Telenor.

29. juni 2009 - 11:54

Apples mye omtalte iPhone skal som kjent lanseres i ny versjon denne sommeren.

Det er på det rene at både Telenor og Netcom skal selge nye iPhone 3GS, og begge selskapene har sagt at denne skal være i salg i juli måned.

Telenor var tidlig ute og fortalte at de ville selge den nye modellen fra torsdag 9. juli. Men det blir ingen lansering neste uke.

Da digi.no tok kontakt for å høre mer om mobilselskapenes planer og priser kom det frem at iPhone 3GS blir noe forsinket.

- Vi kommer med ny iPhone i løpet av juli, altså ikke 9. juli som tidligere kommunisert. Vi var litt tidlig ute med å komme med konkret dato, men i samråd med Apple har vi blitt enige om at det tar noen dager ekstra, opplyser Telenor i en e-post fra informasjonssjef Elisabeth Evjen.

Evjen antyder på telefon at lanseringen i stedet blir i midten av måneden. Det blir altså rundt en måned etter lanseringen i USA, England, Tyskland og Frankrike, der 3GS ble tilbudt allerede 19. juni.

Kan skyldes leveranseproblemer

Flere medier, blant dem Idg.se, melder nå om leveranseproblemer hos Apple. Også ved lanseringen av iPhone-modellen som kom i fjor sommer opplevde selskapet leveranseproblemer som følge av stor etterspørsel.

Netcom fremholder som før at ny iPhone kommer for salg via dem i løpet av juli måned.

Det har så langt ikke vært kjent hva de nye iPhone-modellene vil koste på det norske markedet. Verken Telenor eller Netcom har noe nytt å meddele om dette nå.

Fjorårets modell blir billigere

Netcom vet heller ikke hva prisen for iPhone 3G blir når den nye modellen lanseres, men Telenor kan meddele at de allerede har satt ned prisen.

- Prisene for iPhone 3G med 16 gigabyte minne ble satt ned for to uker siden. Disse selger vi «i bøtter og spann av» så det er tydelig at kundene mener det er en god deal nå som de også kan få MMS og annen utvidet funksjonalitet på iPhone 3G, skriver Telenor.

Hva en iPhone koster gjennom Telenor er det likevel ikke så enkelt å meddele. De er det nemlig kjedene selv som setter, ifølge selskapet. Det kan være ulike variasjoner med hensyn til kampanjer og lignende.

Apple skrudde USA-prisene kraftig ned i forbindelse med lanseringen av nye modeller. Fjorårsmodellen iPhone 3G med 8 gigabyte minne selges nå for 99 dollar i stedet for 199 dollar. Nye iPhone 3GS med 16 gigabyte introduseres til 199 dollar, mens du må ut med 299 dollar for versjonen med 32 gigabyte.

De amerikanske prisene forutsetter to års bindingstid og abonnement med AT&T og ligger en god del lavere enn det den første iPhone kostet på lanseringstidspunktet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.