iPhone kan få Microsoft Office

Ingen andre enn Apple selv, har like mange Mac-utviklere som Microsoft.

iPhone kan få Microsoft Office

Ingen andre enn Apple selv, har like mange Mac-utviklere som Microsoft.

Selv om Apple og Microsoft er konkurrenter på mange områder, har selskapene også betydelig samarbeid seg i mellom. Begge de to selskapene lager programvare til konkurrentens operativsystemer. Microsoft er nok likevel klart størst og skal ha en av de største utviklingsavdelingene for Mac, hvis man ser bort fra Apple selv.

Microsoft har i mange år tilbudt selskapets Office-pakke til Mac. Alt tyder på at salget går bra, for Mac-virksomheten til Microsoft går med solid overskudd.

Tidligere denne måneden slapp Apple en betautgave av et verktøysett for utviklere som åpner for å lage vanlig programvare til iPhone. Slik programvare fra tredjepartsleverandører skal kunne tas i bruk av iTunes-brukerne fra og med juni i år. Da kommer en ny versjon av iPhone-programvaren.

Flere aktører, både store og små, vurderer nå å tilby programvare for iPhone. Blant disse er Microsoft, selv om selskapet ikke har tatt noen avgjørelse ennå.

- Det er virkelig viktig for oss å forstå hva vi kan tilbyr til iPhone, sier Tom Gibbons, visepresident for Microsofts Specialized Devices and Applications Group, til Fortune.

- I den grad Mac Office-kunder trenger funksjonalitet i dette miljøet, er vi faktisk i gang med å finne ut av dette nå, sier Gibbons.

De foreløpige eksperimentene gjør at Gibbons har tro på at Microsoft vil kunne tilby noe, men selv Microsoft har først nylig fått tilgang på utviklersettet og det gjenstår mye arbeid for å finne ut hva som lar seg gjøre.

Til toppen