TELEKOM

iPhone-salget har passert ny milepæl

Apple's suksess med iPhone blir bare større og større. Neste år er det ikke lengre et nisjeprodukt.

Apple kan klare å selge hele 40 millioner iPhone-enheter neste år hvis produksjonstakten og ettersprøselen holder seg konstant.
Apple kan klare å selge hele 40 millioner iPhone-enheter neste år hvis produksjonstakten og ettersprøselen holder seg konstant.
27. aug. 2008 - 08:39

Apple har hatt kjempesuksess med sin iPhone. Da den første utgaven ble lansert tok det 74 dager før de hadde solgt en million enheter.

Det ble ansett for å være veldig bra, men med den nyeste 3G-utgaven trengte Apple bare en helg på å komme opp på samme nivå.

Nå, etter cirka 7 uker, har Apple solgt 6 millioner 3G-enheter, i følge Techcrunch. Det er like mange som det ble solgt av den første utgaven i løpet av det første året, og det er nå flere iPhone 3G ute i markedet, enn den første utgaven av mobilen.

Apple produserer omtrent 800.000 nye enheter i uken, og etterspørselen ser ikke ut til å avta. I Norge er det Netcom som foreløpig er den eksklusive forhandleren av mobilen, og de er fortsatt utsolgt i perioder.

Dersom produksjonstakten og etterspørselen holder seg stabil, så kan Apple greie å selge hele 40 millioner iPhone-enheter neste år. I så fall blir mobilen mye mer enn et nisjeprodukt.

Mange aktører har store forventninger til iPhone, og en lang rekke nettaviser og nettsteder har laget spesialtilpassede utgaver for iPhone-mobilene. Det samme har svært mange programvareleverandører også gjort med sine produkter.

Apple er derfor på god vei til å gjøre iPhone til en proprietær de facto-standard for smarte mobiler, og det kan bli vanskelig for konkurrentene å svare på utfordringen selv om de også kommer med nye og bedre mobiler.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.