AVTALER & KONTRAKTER

«iSteve»: Her er mitt liv

Apple-sjefen har endelig gått med på en autorisert biografi.

11. apr. 2011 - 08:53

Det mangler ikke på biografier om Steve Jobs, men hittil har ingen av dem blitt utgitt med Apple-sjefens velsignelse, og langt mindre aktiv deltakelse.

Forlaget Simon & Schuster kunngjorde søndag at den autoriserte biografien «iSteve: The Book of Jobs» blir klar tidlig neste år.

Lite er foreløpig kjent om verket, annet enn at det skal omhandle hele livet til Steve Jobs, inkludert hans ungdomstid i Silicon Valley, årene i Apple, NeXT, Pixar og selvsagt også perioden fra da han returnerte til Apple i 1997 og frem til i dag.

Tittelen på boka er i seg selv spesiell, ettersom det er en åpenbar referanse til en av læreskriftene i Det gamle testamente. I likhet med fortellingen om den bibelske Job ble også Steve Jobs rammet av alvorlige helseproblemer.

Boka er ført i pennen av Walter Isaacson, kjent som tidligere redaktør i Time magazine og styreleder i CNN. Den velrennomerte forfatteren har tidligere skrevet biografier om historiske personer som Henry Kissinger (1992), Benjamin Franklin (2003) og Albert Einstein (2007).

Isaacson skal ha intervjuet Apple-gründeren, hans familiemedlemmer, kolleger og konkurrenter siden 2009, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

- Revolusjonært geni

Verken forfatteren eller Steve Jobs har sagt seg villige til å kommentere utgivelsen. Forlaget sier imidlertid følgende til AP:

- Dette er en perfekt match mellom emne og forfatter. Det vil bli et landemerke av en bok om en av verdens største innovatører. Walter Isaccson vil, akkurat som han gjorde med Einstein og Benjamin Franklin, fortelle en unik historie om et revolusjonært geni.

Den sviktende helsen til 56 år gamle Jobs har i mange år vært gjenstand for hemmelighold og spekulasjoner. For tiden er han ute i sin tredje sykepermisjon siden han ble opererert for en sjelden form for kreft i bukspyttkjertelen i 2004.

Da Jobs i 2009 tok ut et halvt års sykemelding forklarte han fraværet med en hormonell ubalanse, som gjorde at kroppen ikke tok opp nok proteiner. Først senere kom det frem at han på denne tiden fikk gjennomført en levertransplantasjon.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.