IT-bedrifter jakter igjen på studenter

Pendelen har snudd - nå jakter bedriftene på IT-studentene igjen, avslører en høyskole.

Pendelen har snudd - nå jakter bedriftene på IT-studentene igjen, avslører en høyskole.

Pendelen ser ut til å ha snudd for IT-bransjen. Det forteller Høgskolen i Hedmark på Rena. Før kunne bedriftene velge og vrake i køen av studenter på deres dør, men nå er bedriftene tilbake på aktiv jakt etter studenter.

- Vi gjentar tidligere suksesser mens IT-markedet nå er på vei opp igjen, sier en av initiativtagerne til IT-Jobb, Helge Smeby ved HIH.

Tidligere har IT-Jobb vært en årlig tradisjon ved Høgskolen i Hedmark, avdeling Rena. Dette året fokuserer høyskolen på nettverksbygging mellom studenter og næringslivet.

IT-Jobb gjennomføres 11. april 2005 på initiativ av tre studenter i tredje klasse informatikk Rena. Arrangementet skal vise mangfoldet av skolen ved å presentere studentprosjekter tredjeåret informatikk i tillegg til det nye studiet spill- og medieprogrammering.

Smeby forteller at høyskolen under dot.com boblen hadde stor suksess ved å invitere bedrifter som headhuntet unge lovende studenter. Prosjektet fungerte strålende inntil nedturen i IT-bransjen.

- Nå som markedet så smått er på vei opp igjen har vi tenkt å satse på nettverksbygging. Vi vil avholde IT-Jobb 2005, men med fokusering på framtidsutsikter istedenfor det å få jobb, sier Smeby.

Og interessen fra bedriftene er tilbake:

Rundt et titalls IT-bedrifter har meldte seg på til IT-Jobb på høyskolen. Arrangementet vil bli avholdt på samme måte som før med presentasjoner av bedrifter og presentasjoner av studentenes prosjekter.

Også NITH og NTNU melder om stor interesse ute hos bedriftene av nyutdannede.

15. april er søknadsfristen til høyere utdanning, og det knytter seg store forventninger til høstens opptak av nye IT-studenter.

2004 ble en bunnrekord for antall søkere til IKT-utdanningene. IT-høyskoler og universiteter har slitt med glisne lokaler og få studenter. Oppsigelser, kostnadskutt og sammenslåing har preget IT-bransjen og det har vært små åpninger for nyansettelser.

Men nå har pendelen snudd og bedrifter ansetter igjen som aldri før. Rett før påske gikk IKT-Norge ut og oppfordret ungdom til igjen å satse på IT-utdannelse.

- Med IKT-utdanning er du garantert mange spennende muligheter, sier prosjektleder i IKT-Norge Heidi Arnesen Austlid.

Hun argumenterer med at IKT-næringen er Norges tredje største næring, og i en enorm vekst. Det ansettes flere enn tidligere, og høyere utdanning er en viktig inngangsbillett.

– IKT-næringen er på jakt etter de høyt utdannede gode hodene. De som vil være med å bygge kunnskapsnasjonen Norge har gode jobbutsikter fremover, sier Austlid.

Til toppen