- IT-bransjen er konservativ

Velger Bo Hjort Christensen framfor internasjonal web-guru.

- IT-bransjen er konservativ

Velger Bo Hjort Christensen framfor internasjonal web-guru.

Til uka braker det løs med Software 2009 og også Den norske Dataforening merker finansuroen ved færre påmeldinger. I fjor meldte 1.000 deltakere seg på dette arrangementet. I år har tallet så vidt passert 800.

Men markedsdirektør i dataforeningen, Edgar Valdmanis, er enda mer overrasket over hva deltakernes valg av fagprogrammer.

Fortsatt er det ERP-eksperten Bo Hjort Christensen som drar flest folk selv om han holder sitt kurs om arkitekturer for 23.gang.

Derimot er det overraskende få som har valgt IT-guruen Steve Mulder. Han skal snakke om webstrategi og hvorfor brukere velger som de gjør på nettet.

Mulder er forfatteren av boka «The User Is Always Right» og kommer til Software 2009 for å snakke om «personas». Mulder har lang erfaring innen brukervennlighet og informasjonsarkitektur på nettet og har jobbet med store navn som Adidas, Morgan Stanley, BMW, 3M og Estee Lauder.

- Når det gjelder web-verdenen er det viktig, nærmest avgjørende å vite hva «personas» er, og hvordan du bruker disse. Steve Mulder er sannsynligvis den beste i verden på dette, sier Valdmanis.

«Smidige metoder og utviklingsprosesser » er blant de tradisjonelle programmene som drar godt med publikum og «Dobbeltspor om forretningsarkitekturer og prosessledelse».

De som trekker langt mindre enn ventet er deltakere til programmene «Mobilstrategier/Konkurransekraft fra nye kommunikasjonsløsninger» og «Softwaretesting for mobile applikasjoner».

- Dette viser at IT-bransjen er konservativ, og at de virker blind for de virkelige store trendene som nå kommer på blant annet mobile løsninger, sier Valdmanis.

Han mener nettopp IT-miljøene burde ligge i forkant og se hva man skal gjøre når stadig flere beveger seg over på mobilen.

Til toppen