- IT-bransjen er som lammet

IT-ansatte er engstelige for jobben sin, og lar seg ikke lokke over til nye beiter.

- IT-bransjen er som lammet

IT-ansatte er engstelige for jobben sin, og lar seg ikke lokke over til nye beiter.

Oppdragene er fortsatt mange, men ingen tør gi slipp på jobben sin. Det forteller hodejeger Rolf Nævra i Magellan IT til digi.no.

Han har rundt 70 oppdrag for IT-bedrifter som etterspør systemutviklere, progammerere, arkiteketer, prosjektledere og IT-folk med kompetanse på java, Oracle og .net.

- Behovet for IT-folk er like sterkt, men IT-bransjen er som lammet for tiden, sier han til digi.no.

Akkurat som bilsalget og eiendomssalget er stoppet opp, ser Nævra samme tendenser i IT-bransjen. Både ansatte, kunder og arbeidsgivere er avventende og legger prosjekter på is.

- IT-ansatte som for et halvt år siden ville hoppet til en ny jobb, velger heller å være der de er. Det er tryggere å ha den gamle jobben. I motsatt fall kan man risikere å måtte gå først på grunn av kortest ansiennitet dersom den nye arbeidsplassen må nedbemanne.

Nævra har heller ikke fått noen nye IT-hoder i basen sin som følge av nedbemanninger i bransjen.

- Med unntak av Software Innovation har jeg ikke sett noe til nedbemanninger i IT-bransjen. Jeg har ikke noe tro på rekrutteringsselskaper som skryter av flere søkere. Det kan man bare sjekke i de offisielle CV-basene. Disse har ikke blitt noe større de siste månedene, framholder Nævra.

Tvert imot erfarer Nævra i samtaler med konsulentselskaper at det fortsatt er mange oppdrag og at IT-bedrifter må si nei fordi de ikke har folk nok til å dekke etterspørselen.

Jeg tror IT-bransjen vil være de siste som blir berørt i en finanskrise - Jeg tror IT-bransjen vil være de siste som blir berørt i en finanskrise. Vi jobber med langsiktige mål og det er en rekke viktige offentlige prosjekter både i regi av Vegdirektoratet og pensjonsreformen som krever store IT-ressurser, sier han.

Nævra erfaringer stemmer godt med det faktum at IT-ledigheten er rekordlav på under en prosent, og IKT-Norge mener det kan være så mye som 5.000 ubesatte IT-stillinger i Norge.

Han tror likevel at vi kan se noe mer ledighet etter jul. Det er ikke populært å si noen opp rett før jul og mange bedrifter vil avvente til etter nyåret med dette, mener han.

digi.no skrev i dag om hvordan svenske IT-eksperter rømmer til Norge. Nævra er heller ikke fjern fra å bruke svensk arbeidskraft.

- Vi er i dialog med Volvo som har sagt opp 6.000 mennesker. Mange av disse er dyktige IT-folk som vi kan få glede av i Norge, sier han til digi.no.

    Les også:

Til toppen