IT-bransjen kveler tradisjonell industri

På den amerikanske børsen har IT-bransjen kvalt tradisjonell industri. Fire av de fem mest verdifulle selskaper er nå IT-selskaper.

På den amerikanske børsen har IT-bransjen kvalt tradisjonell industri. Fire av de fem mest verdifulle selskaper er nå IT-selskaper.

Takket være fortsatt astronomisk kursvekst, blir IT-bransjen stadig viktigere for verdensøkonomien. For etter seks svært hyggelige måneder har IT-bransjen kapret fire av plassene på listen over verdens fem mest verdifulle selskaper.

Her er listen:

Microsoft troner fremdeles på toppen med gårdagens børsverdi på 495 milliarder dollar. Men Microsoft-kursen stiger ikke lenger rett til himmels. Etter en berg-og-dalbanetur de siste månedene fra 97 til 120 og så til 95 dollar, trues nå selskapet av Cisco.

Den dominerende leverandøren av Internettverks-bokser, Cisco, er nå verdsatt til 451 milliarder dollar. For utviklingen til Cisco-aksjen minner om en 45 graders linjalstrek - på seks måneder har kursen gått fra 70 til 131 dollar.

Først på tredjeplass finner vi gamle-kongen General Electric, et konglomerat som lager en lang rekke produkter for sivil og militær sektor. GE var i går verd 417 milliarder dollar.

På fjerdeplass kommet Intel med en markedsverdi på 394 milliarder dollar. Selskapets aksjekurs har klatret fra 75 til 118 dollar de siste seks månedene.

Etter et vanvittig kursutvikling har Oracle krabbet opp på femteplass med en børsverdi på 217 milliarder dollar. Dette skyldes at selskapets aksjekurs har steget fra 20 til 77 dollar i løpet av seks måneder.

Til toppen